Rimforsa bjöd på storkross: ”Kunde ha blivit större siffror”

Rimforsa lade i en högre växel i andra halvlek – då orkade inte Wreta Kloster hänga med. 2–1 blev 7–2 efter paus. – Det är viktiga matcher att vinna, de här matcherna man ”ska” ta tre poäng i, säger Rimforsatränaren Johan Runeson efter matchen.

Försvarsspelaren Linus Skarin svarade för två mål när Rimforsa körde över Wreta Kloster med 7–2. Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2017-06-27 20:30

Men den första halvleken faller inte under kategorin kvalitetsfotboll. Det var ett stundtals nonchalant hemmalag på Åsundavallens gräs. Nils Lindsten satte matchens första mål och förpassade sitt lag till förarsätet. Men Runeson var inte nöjd.
– Det var inte alls bra från vår sida. Det var slappt och vi bjöd på deras kvittering till 1–1 när vi dribblade som siste man, säger Runeson.

Hemmalaget återtog ledningen strax innan paus genom Daniel Karlsson och Linus Skarin gjorde 3–1 i början på den andra. Wreta Kloster reducerade sedermera till 3–2 innan den stora tempoökningen kom från Rimforsa.
– Sista kvarten var det jättelägen hela tiden. Vi höjer oss markant och då orkar inte Wreta Kloster med oss helt enkelt.

Anders Ramstedt gjorde 4–2 innan Skarin med sin andra fullträff för kvällen satte den definitiva spiken i Klosterkistan med sitt 5–2–mål. Marwan Al–Inizi gjorde sexan innan Daniel Karlsson fastställde slutresultatet till 7–2.
– Det blir godkänt totalt sett. En bra, en dålig halvlek. Motståndet var ganska blekt, de kämpar för varandra men det brister kanske lite i fotbollskunnandet. Det kunde ha blivit ännu större siffror, avslutar Runeson.