Rimforsa IF värvar rutinerad hemvändare: "Väldigt kul"

Han var ordinarie på innermittfältet i Rimforsa IF innan en flytt till Stockholm stod för dörren. Nu är Petter Melkersson tillbaka i RIF.

Petter Melkersson är tillbaka i Rimforsa IF.

Petter Melkersson är tillbaka i Rimforsa IF.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2021-05-18 15:00

Inför säsongen 2020 lämnade Petter Melkersson division 4-laget Rimforsa och flyttade till Stockholm. Där har han spelat med Mariebergs SK, som höll till i "fyran" i Stockholm. 

Men nu är det klart att 28-åringen återvänder till RIF och spelar i klubben kommande säsong. Det presenterades på klubbens hemsida. 

"Petter har erfarenhet av spel i divison 3 och 2 med AFK Linköping och kommer bli ett fint tillskott och inspiration för våra unga spelare. Välkommen hem Petter!", skriver man på hemsidan. 

Tränaren Erik Svensson gläds över nyförvärvet och att få hem en egen produkt.

– Det är väldigt kul att Petter vill komma hem och spela igen. Han är otroligt duktig sett till kapacitet som fotbollsspelare, men kommer också tillföra mycket med sin rutin och attityd ute på planen, säger Erik Svensson som räknar med att använda Melkersson som central mittfältare.

– Han har förmågan att sätta rytmen i spelet från den positionen och styra och fördela spelet. Det kommer att bli bra, säger han.

Rimforsa har sedan tidigare värvat Sebastian Malmgren och Jesper Hellstrand, bland andra.

RIF har tagit en två veckor lång paus från all gemensam träning för tillfället och inväntar slutgiltigt besked om det kommer att bli enkelserier den här säsongen också.

– Beroende på vad beskedet blir kommer vi lägga upp träningen efter det. Sedan vill vi såklart komma igång med träningsmatcher så fort det anses säkert att spela, säger Erik Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!