Rimforsa IF:s nyckelspelare sitter på utgående kontrakt

Nils Lindsten är en av Rimforsa IF:s absoluta nyckelspelare. Men hans kontrakt med RIF går nu ut och var han spelar sin fotboll nästa säsong är inte bestämt än. "Nu är man fri att vandra vart man vill", säger Lindsten skämtsamt.

Rimforsa IF.

Rimforsa IF.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-16 16:07

Fotbollssäsongen blev kort. Så också för Rimforsa IF och Nils Lindsten. På tio matcher lyckades anfallaren ändå pricka in åtta mål och bidra till att laget slutade femma i division 4. 

– Det hade varit kul att se vad vi hade kunnat åstadkomma under en hel säsong med dubbelmöten. Men personligen så ger jag mig själv inte mer än godkänt för det här året. Jag har varit skadebenägen och det har varit lite stolpe ut. Samtidigt så är lagets säsong väldigt bra och det får vi vara väldigt nöjda med, säger Lindsten. 

25-åringen skrev på för Rimforsa IF inför den gångna säsongen, bara en månad efter att han först skrivit på för konkurrenten Hjulsbro. Nu sitter han på ett utgående kontrakt med RIF.

– Nu är man fri att vandra vart man vill, haha. Nej, men vi får se vad som händer. Just nu finns det inget annat på bordet än RIF, säger han. 

Har du och RIF pratat om en eventuell fortsättning?

– Inte direkt. Det är fortfarande lite tidigt och det kommer väl sen när vi drar igång med träningarna igen. 

Lindsten har annars en nära relation till nuvarande RIF-tränaren Erik Svensson, som också varit hans pojklagstränare en gång i tiden. Svenssons framtid är också oviss.

Är det en förutsättning att Erik är kvar för att du ska spela kvar?

– Nej, mitt beslut är inte baserat på om just Erik är kvar eller inte. Men jag trivs väldigt bra med honom, säger Lindsten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!