Rimforsa krossade Kisa i derbyt: "Vi får vara supernöjda"

Det vankades Kinda-derby på söndagseftermiddagen. Men någon särskild spänning bjöds inte publiken på. Rimforsa vann nämligen med hela 5–0 mot Kisa. "En bra laginsats rakt igenom", säger RIF-tränaren Mats Andersson.

Rimforsa IF firar efter att lagkapten Henrik Isaksson gjort matchens första mål.

Rimforsa IF firar efter att lagkapten Henrik Isaksson gjort matchens första mål.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-05-05 19:22

Vi börjar däremot i den förlorande änden. För trots att det blev en rejäl smäll i derbyt var inte Kisa-tränaren Alexander Holmberg helt missnöjd: 

– Det är surt, men jag tycker ändå vi spelar relativt fin fotboll till och från och håller oss till vår plan. De tar tillvara på lägena. Det är det som är den stora skillnaden. Matchen är i perioder ganska jämn. Vi står lågt som vi vill göra, och när vi får tag i bollen så spelar vi boll.

– Vi visste om att de skulle slå de längre bollarna, men kanske inte att de skulle förvalta lägena på det här sättet. 

Något som Holmberg menar saknas är en pålitlig målskytt. 

– Vi saknar en tydlig målgörare. När vi kommer upp i planen och får lägen ser man att det saknas. Vi måste blir mer kliniska i sista tredjedelen.

undefined
Kisa-tränaren Alexander Holmberg var inte helt missnöjd med sitt lag efter storförlusten mot Rimforsa.

Några manfall kan också ha påverkat. 

– Maisam (Jooya) går ut skadad och Zack (Öst) fick kasta in handduken på grund av sjukdom i morse. Det är små faktorer. Men det gör det ännu svårare mot ett Rimforsa som är samspelta. Men jag tycker inte att de domderar matchen. Det är mest långbollar, det är så de spelar fotboll.

KBK-tränaren väljer att lyfta David Ganbrant och Ahmed Ayub Osman för deras insatser.

En mycket tråkig händelse i matchen var när inbytte Isak Ganbrant vred till knät rejält. Den mångårige Kisa-spelaren har skadat korsbandet innan och i KBK misstänker man ytterligare en korsbandsskada.

I det svartvita lägret var såklart humöret på topp efter matchen.

Det blev ju en storseger efter mål av kapten Henrik Isaksson, Noel Jackeltoft, förre Kisa-spelaren Kevin Gaines och skyttekung Daniel Rambin som var påpassligt framme två gånger om. 3–0 i paus blev 5–0 efter full tid.

– Det är alltid skönt med derbyvinst. Jag vet inte om Kisa har ett eller två avslut på mål. Vi har bra driv i spelet. Efter förlusten senast pratade vi om att spela enklare och jobba oss in i matchen, säger Rimforsas tränare Mats Andersson.

– Första halvlek gör vi riktigt bra. Sen blir det lite svårt i andra när det bara är ett lag som vill ha tempo i matchen. Det är inte direkt så att de kör på hårt för en reducering och ger oss ytor. Men vi lyckas med att hålla uppe det skapligt och får vara supernöjda. 

undefined
Rimforsa IF-tränaren Mats Andersson var såklart väldigt belåten efter vinst med fem bollar i derbyt.

Finns det någon detalj i spelet du är extra belåten med?

– Efter ett tag i matchen tycker jag att vi vinner många andrabollar och får till en del långa anfall. När vi hittar kombinationer med varandra och tar oss igenom lagdelarna är vi som bäst. Vi kommer också runt bra på kanterna, framförallt Leonard (Jonsson Möller) som slår många fina inlägg. Där är vi giftiga.

Som man kunde misstänka ansåg Mats Andersson att hela laget bidrog på ett väldigt positivt sätt i derbysegern. Men några individer lyfter han ändå fram. 

– Mille (Hill Greus) har inte mycket att göra i målet, men det är väldigt kul att han får göra debut i A-laget i seriesammanhang. "Hagen" (kapten Henrik Isaksson) gör 1–0 och kliver in och visar vägen. Petter (Melkersson) gör det i vanlig ordning också väldigt bra. 

Likt Kisa uppkom det också skador för Rimforsa. I första halvleken lade sig Sam Lenneman Söderberg ned på planen efter en konstig fotnedsättning. 

– Det rör sig nog om ett ledband i foten. Jag skulle tro att han blir borta en till två månader. Men vi har spelare som kan kliva in och ersätta, även om det är tråkigt för både honom och laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!