Rimforsa laddar om efter fiaskot i fjol

Fiasko i fjol. Men i år ska det bli ändring på det. I helgen drar Rimforsa IF igång matchandet inför årets division fyra-säsong. – I år får vi inte fara iväg och tro att vi är något, säger tränaren Johan Runesson inför matcherna mot Kisa BK och Hägerstads IF.

Rimforsa IF:s tränare Johan Runeson tror på en betydligt bättre säsong än den han fick uppleva i fjol. Foto: Micael Rundberg

Rimforsa IF:s tränare Johan Runeson tror på en betydligt bättre säsong än den han fick uppleva i fjol. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Fotboll2017-02-18 09:10

Det finns faktiskt en hel del som talar för att 2017 ska kunna bli ett bättre år för Rimforsa IF:s division fyra-herrar än vad 2016 blev.

Då var laget hårt uppskrivet. Vi snackade om Real Rimforsa, men det blev mest pannkaka av det mesta. RIF slutade sjua och var hela 25 poäng efter seriesegraren IFK Motala FK.
– I gruppen är vi överens om att det var ett fiasko. Med det laget skulle vi så klart varit betydligt högre upp, men vi hade ingen mental styrka. Så fort vi fick en motgång vek vi ned oss, säger tränaren Johan Runeson.
Inleder mot Kisa BK.

Detta har man också talat mycket om och jobbat en hel del på. Till skillnad från i fjol har träningsnärvaron varit imponerande hittills. Under januari snittade Rimforsa drygt 20 man på träningarna och totalt har man 25-26 spelare som tränar frekvent. Laget har dessutom fått behålla samtliga spelare från i fjol.
– Det ser jättebra ut och är väl ett kvitto på att vi ändå har gjort något rätt. I fjol fick vi ställa in vår första träningsmatch på grund av för få spelare. I år spelar vi två matcher, med till stora delar två olika lag, under premiärhelgen, säger Runeson.

Och premiärhelgen är den som tar sin början i morgon. På lördagen väntar match mot Kisa BK och på söndagen mot Hägerstads IF. Och även om lördagens lag ser lite starkare ut på papperet så kommer alla tillgängliga spelare få starta varsin match.

– Väldigt skönt att det är i gång nu. Samtidigt är det viktiga matcher direkt, då cupen startar redan nästa helg.

Vad tror du då om den kommande division fyra-säsongen?
– Den blir jättetuff – men intressant. Fyra lag har ju flyttats ner i vår serie från division tre. Av dessa lär säkert Derby och Boxholm vara med och kriga i toppen. Det är väl ett par av seriens lag som man kanske kan räkna bort, men samtidigt handlar det om sju-åtta stycken som har chans på seriesegern.

Och ni ska göra det bättre än i fjol?
– Helt klart. Förhoppningsvis är vi med och slåss bland de fyra första, men vi får inte fara iväg och tro att vi är något, avslutar Johan Runeson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!