Rimforsas taktik höll på att störa serieledarna

Det blev en 3–0-förlust hemma mot serieledande Hemgårdarna för Rimforsa. Siffror som inte speglade matchen. "Nej, vi gav dem absolut en match, men faller på att vi inte sätter våra chanser", sa RIF-tränaren Mats Andersson.

Mats Anderssons Rimforsa föll mot Hemgårdarna.

Mats Anderssons Rimforsa föll mot Hemgårdarna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-30 21:19

Hemgårdarna hade övertygat i upptakten av seriespelet med sex segrar och två oavgjorda matcher. Tränaren Mats Andersson var väl medveten om att Rimforsa hade en tuff uppgift framför sig och hade lagt matchplanen därefter.

– Vi låg kompakt med laget på egen planhalva och spelade precis som vi hade sagt på förhand i första halvlek. Hemgårdarna hade mycket boll, men mest på egen planhalva. Dessutom lyckades vi sticka fram och få till fyra fina chanser i första, men vi tar inte tillvara på dem, sa han.

Istället kom 1–0 till Hemgårdarna minuterna före halvtid.

– Det var mycket folk i straffområdet där och känslan var att det var offside, men det blev mål. Det var surt för det var den enda chansen de skapade i första.

Rimforsa inledde andra halvlek med samma taktik, men mattades allt mer efter att ha fått springa mycket utan boll. I 61:a minuten kom 2–0 till gästerna och tolv minuter från slutet var även 3–0 ett faktum.

– De har fem chanser totalt och gör tre mål. Vi har nog sex lägen och gör inget. Vi möter helt klart ett väldigt bra lag, men vi ger dem en rejäl match och med bättre utdelning så kunde vi ha stört dem ordentligt, sa Mats Andersson som inte tyckte att någon spelare föll ur ramen i hans lag.

– Lagkaptenen Henrik Isaksson var bäst för dagen. Han bröt många bollar och var väldigt nyttig i vårt spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om