Rimforsa nära tappa ledning: "Blev passiva och ängsliga”

– Det löste sig till slut, pustade Rimforsas tränare Johan Runeson efter matchen på Vifolkavallen där hans lag besegrat Mjölby med 3–2 och seglat upp på tredje plats i division fyra–tabellen.

Rimforsa vann efter vissa om och men mot Mjölby.

Rimforsa vann efter vissa om och men mot Mjölby.

Foto:

Fotboll2017-06-19 10:32

Länge såg det ut som att det skulle bli en behaglig resa mot tre poäng för Rimforsa. Fem minuter in i andra halvleken satte Arvid Borell målet som innebar 3–0–ledning.

– Efter det målet blir vi passiva, ängsliga och faller väldigt lågt. Då bjuder vi in Mjölby i matchen igen.

Hemmalaget var inte sena att utnyttja det avvaktande Rimforsaförsvaret och reducerade två gånger om, 2–3–målet kom med tio minuter kvar.

– Det blev onödigt nervöst. De fick energi av att de skapade chanser och visst var det bud på kvittering, Martin Persson i målet fick göra en riktigt kvalificerad räddning för att hålla kvar oss i ledning, säger Runeson.

Och fortsätter:

– Det löste sig till slut. Matchen bjöd egentligen inte på något skönspel över huvudtaget. Vi kampade bättre än dom i första halvleken och de kampade lite bättre än oss i andra.

Patrik Önnegren gjorde Rimforsas första, Nils Lindsten det andra. Ingen var värd mer eller mindre beröm, enligt Runeson.

– Vi väljer att berömma samtligas kämparinsats helt enkelt, avslutar Runeson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!