Rimforsa vidare i cupen - men det krävdes straffar

Säsongens första tävlingsmatch slutade med segersång för Rimforsa IF. De besegrade Gottfridsberg borta i Östgötacupen, men det krävdes straffar för att avgöra matchen.

Rimforsas tränare Erik Svensson, i mitten på bilden.

Rimforsas tränare Erik Svensson, i mitten på bilden.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-06-24 21:36

Rimforsa börjar seriespelet först i augusti, men fick in en tävlingsmatch innan sommaruppehållet. Det var bortamatch mot Gottfridsberg i Östgötacupen som gällde och Rimforsa gick till halvtidsvila med ledning 1–0 efter ett mål som räknas som självmål.

– Det var välförtjänt så långt. Vi var aggressiva i pressspelet och släppte inte till många chanser, sa RIF-tränaren Erik Svensson.

I början av andra halvlek nyttjade hemmalaget sin bonusstraff tidigt och kvitterade till 1–1. Rimforsa återtog sedan ledningen efter att Olle Ekström som hoppat in på topp inför andra halvlek fick göra sitt första A-lagsmål för Kindaklubben.

– Gottfribergs fick en spelare utvisad tidigt i andra och vi spelade riktigt bra och borde ha avgjort matchen om vi haft lite bättre skärpa i de avgörande passningarna och avsluten. Där tror jag att matchovanan spelar in en del så det kommer med tiden, sa Erik Svensson.

Rimforsa såg ut att gå mot segern, men så kom 2–2.

– Det kom från ingenstans. Vi tappade markering på ett långt inlägg och det kändes väldigt onödigt.

Straffar fick avgöra och där satte Rimforsa de fyra de behövde lägga och Jonathan Grahn Sherin räddade två vilket gav seger 6–5.

– Jag är nöjd med lagets insats som helhet, men ett plus till Henrik Isaksson och Petter Melkersson som dominerade på mittfältet. Olle Ekström ska också ha beröm för sitt inhopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!