Rimforsas sköna seger

Inför Kisapokalen hade Rimforsa IF:s trĂ€nare Johan Runesson upplĂ€gget klart för sig: – Seger mot Kisa i semin och sedan fĂ„ slĂ„ Gullringen i finalen och visa att vi Ă€r det bĂ€ttre laget. Han visste nog inte hur rĂ€tt han skulle fĂ„.

SEGERVRÅLET. 3-1 i semifinalen mot Kisa BK och sedan 3-0 mot Gullringens GoIF i finalen. Förhandsfavoriten Rimforsa IF pallade för trycket och var klart bĂ€st nĂ€r den 91:a upplagan av Kisapokalen avgjordes i lördags.

SEGERVRÅLET. 3-1 i semifinalen mot Kisa BK och sedan 3-0 mot Gullringens GoIF i finalen. Förhandsfavoriten Rimforsa IF pallade för trycket och var klart bĂ€st nĂ€r den 91:a upplagan av Kisapokalen avgjordes i lördags.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2016-07-25 05:59

Rimforsa IF kom till spel i den 91:a Kisapokalen, som avgjordes i lördags, som förhandsfavorit. Och om favoritskapet var knappt inför dagen, var det desto större efter semifinalerna.

Rimforsa stÀlldes mot hemmalaget Kisa BK (bÄde hemmahörandes i östgötafyran) i den första semin och tog till slut en komfortabel 3-1-seger. Men det var match Ànda fram tills det Äterstod tio minuter att spela, dÄ RIF gjorde 2-1. Matchavgörande 3-1 kom fem minuter senare.

Segern var dock helt i sin ordning och borde varit nĂ„got större – bĂ„de sett till spel och chanser.

Simonsson klev av

FinalmotstĂ„ndaren Gullringen övertygade dĂ€remot inte i sin semifinal mot division fem-laget IFK Österbymo. Elitfyralaget gjorde vad man skulle – men inte ett dugg mer Ă€n sĂ„.

2-1 slutade matchen, efter 60 sega och tempofattiga minuter.

– Ja, det dĂ€r var inget vidare. Vi mĂ„ste steppa upp rejĂ€lt om vi ska kunna rĂ„ pĂ„ Rimforsa i finalen, tyckte spelande trĂ€naren Christian Simonsson efter semifinalen – en match som han sjĂ€lv fick kliva av.

– Jag landade illa pĂ„ baken och har ont i ryggslutet, berĂ€ttade han.

Skadan skulle sedan stoppa Christian Simonsson Àven frÄn finalmatchen. Han inledde frÄn start, men kunde inte fullfölja matchen.

Gullringen drabbades av ytterligare en skada, dÄ David Henriksson vek knÀet nÀr han landade illla och fick sedan ledas av planen under finalen.

Inte imponerad

En som sÄg Gullringens semifinal frÄn sidan, och inte var speciellt imponerad, var Johan Runesson, trÀnare hos finalmotstÄndaren Rimforsa IF.

– Det var vĂ€ldigt lĂ„gt tempo i deras match. Vi sa redan innan finalen att vi skulle försöka dra upp tempot direkt och gĂ„ hĂ„rt för att fĂ„ en snabb utdelning, sĂ€ger han.

Och det lyckades sannerligen.

För redan efter tvÄ minuter fick 15-Ärige mÄlvakten Petter Gustavsson plocka ut bollen ur nÀtet för första gÄngen.

SÀgas ska dock att Petter, som gjorde en alldeles utmÀrkt match, var helt chanslös pÄ duktige Nils Lindstens skott, som styrde pÄ en försvarare och upp i nÀttaket.

Gustavsson hade heller inte en chans pÄ de tvÄ ytterligare mÄl som skulle falla i finalen.

2-0 gjorde turneringens kanske bÀste spelare, Markus Karlsson. Han började med att dra tre-fyra Gulrringens-spelare och avslutade med att skicka upp en projektil i krysset frÄn 20 meters hÄll.

Sportsligt viktigt

Avgörande 3-0 kom med ett par minuter kvar att spela sedan Mustafa Al-Inizi dribblat sig fri och avslutat iskallt.

Vikten av pokalturneringar diskuteras ju titt som tÀtt. Men hur viktig och efterlÀngtad segern var för Rimforsa gick verkligen inte att ta miste pÄ, med tanke pÄ glÀdjen efterÄt.

– En bra skalp för oss att spela ut ett i stort sett ordinarie Gullringen, menar Johan Runesson.

– Vi behövde verkligen det hĂ€r. Vi avslutade serien med en seger och nu kan vi gĂ„ in i höstsĂ€songen med en riktigt skön kĂ€nsla i kroppen, avslutar RIF-trĂ€naren.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!