Rimforsas unga trio får stort ansvar i premiären

Två spelare födda 2003 och en spelare född 2002. De unga talangerna David Cederholm, David Lund och Noel Jackeltoft går rätt in i Rimforsa IF:s premiärelva mot Hjulsbro.

David Cederholm går in på mittfältet i Rimforsa IF:s premiärmatch mot Hjulsbro.

David Cederholm går in på mittfältet i Rimforsa IF:s premiärmatch mot Hjulsbro.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2020-06-22 18:00

Rimforsa IF satsar ungt och förlitar sig på talangerna. I tisdagens seriepremiär i division 4 borta mot Hjulsbro finns David Cederholm (född 2003), David Lund (född 2003) och Noel Jackeltoft (född 2002) med i startelvan. Och det är tre taggade killar som nu ska försvara de svartvita färgerna.

– Det gäller bara att gå in och ha kul, säger vänsterforwarden Noel Jackeltoft bestämt.

Han har sin målsättning med säsongen klar.

– Förra säsongen gjorde jag sex mål på mina fem starter. Den här säsongen vill jag komma upp i tio mål. Det gäller att ha lite höga krav på sig själv, säger han.

Strax bakom honom kommer David Cederholm att städa och kämpa på mitten, i det tremanna-mittfältet som Rimforsa ställer upp med. Cederholm är tillbaka i RIF efter en kortare sejour i Åtvidabergs FF.

– Man har väntat länge på premiären och det är skönt för mig att vara tillbaka i RIF. Vi har många bra och unga spelare och alla vill visa varför man ska spela, säger David Cederholm.

Hur trivs du med din roll på innermittfältet?

– Fantastiskt bra. Jag älskar att spela innermitt och jag har även fått en mer offensiv roll nu. Jag känner att jag presterar bättre när jag får mer ansvar och trivs med det. Vissa kan bli lite rädda och tyngas ner när man får mycket ansvar men jag känner tvärtom. 

Någon som också får ta ett stort ansvar i premiärmatchen är 16-årige David Lund. Mittbacken är ny inför säsongen och kommer senast från Linköping Citys ungdomsled.

– Jag kände att jag ville spela i ett seniorlag och valde därför att gå till Rimforsa. Jag känner David (Cederholm) och Noel (Jackeltoft) sedan tidigare. Än så länge känns det riktigt bra och jag gillar verkligen alla i gänget, säger Lund.

Vad har du för egenskaper som mittback?

– Jag är ganska ny som mittback och har spelat mycket ytterback. Mina starkaste egenskaper är väl min spelförståelse och att jag kan ta med bollen framåt. Sedan är snabbheten också en stark egenskap.

På förhand är Hjulsbro favoriter och har även en uttalad målsättning att ta steget upp till division 3. Rimforsa IF vill dock störa de drömmarna.

– Vi kan ta tre poäng, säger Cederholm.

Hans lagkamrat Jackeltoft är inne på samma spår.

– Jag vet inte så mycket om Hjulsbro och jag fokuserar mest på min egna insats. Men vi har en bra chans.

Det återstår att se om ungdomarna kan bidra till att ge RIF en pangstart.

Noel Jackeltoft, född 2002, startar som vänsterforward.
Noel Jackeltoft, född 2002, startar som vänsterforward.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!