Rinaldo: "Vi är lite för tunga för dem"

Vimmerby IF var storfavorit i hemmamötet mot Svärtinge. Planenligt blev det också en enkel seger: 5-0. "Det var kanske väntat, men Svärtinge gjorde det svettigt för oss i första halvleken", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Nytt målkalas. VIF vann med 5-0 hemma mot Sväringe. Nathalie Johansson gratuleras efter ett av sina tre mål.

Nytt målkalas. VIF vann med 5-0 hemma mot Sväringe. Nathalie Johansson gratuleras efter ett av sina tre mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2020-08-15 19:11

För andra seriematchen kunde han konstatera att Vimmerby vann med 5–0 – och att måldrottningen Nathalie Johansson var på målhumör igen. 

– Det är en trygghet att ha med henne i laget igen. Hon är duktig på att hålla i bollen i rätt läge och förstås också att göra mål, berömmer Rinaldo anfallaren. 

För andra seriematchen i rad gjorde "Natta" hattrick. Mot Svärtinge svarade hon för 1–0 i den första halvleken och fyllde på med både tvåan och trean i den andra halvleken. 

– Det var skönt att få ett tidigt ledningsmål, och det var snyggt dessutom. Moa Nyström hittade Mia Anspach i djupet och hon passade in till Nathalie. 

Efter hand kom gästerna in i matchen och skapade en del chanser, oftast via sina omställningar. 

1–0-ledningen i paus var långt ifrån trygg. 

Vad sa ni i halvtidsvilan?

– Att vi skulle försöka höja bolltempot och det lyckades vi med. Vi är lite för tunga för dem i andra halvleken och när Natta satte 2–0 i nättaket kändes det nästan avgjort. 

Efter Nathalie Johanssons tre raka mål avslutade Nathalie Milton målskyttet med att nicka in fyran och Julia Wirsén med att panga in 5–0.

– Bra att Julia fick göra mål. Jag tror att det var hennes första i serien, säger Mikael Rinaldo, som berömmer målvakten Elin Ryd lite extra, samt mittbacken Malin Blidfors och anfallaren Nathalie Johansson. 

I nästa omgång väntar Studenterna på bortaplan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!