Risk för att KM ställs in: "Det är mycket osäkert"

Kommunmästerskapet i inomhusfotboll är vanligtvis en stor höjdpunkt för många i trakten. Nu finns det en risk för att det inte blir något mästerskap den kommande vintern. "Det ändras så mycket hit och dit", säger Mats Krantz i arrangerande Södra Vi IF.

Vimmerby IF och IFK Tuna är två av lagen som kan få klara sig utan kommunmästerskapet 2021.

Vimmerby IF och IFK Tuna är två av lagen som kan få klara sig utan kommunmästerskapet 2021.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-04 16:05

Den 9 januari är tanken att kommunmästerskapet ska spelas. Det är åtminstone det datumet som idrottshallen i Vimmerby har bokats av Södra Vi IF. 

– Man måste boka det ganska tidigt, på våren, eftersom innebandyn är igång samtidigt, säger Södra Vi IF:s Mats Krantz. 

Nu står arrangören inför en svår situation. Läget med coronapandemin börjar bli allvarligare och flera regioner inför hårdare restriktioner. Kalmar län är inte en av de regionerna som skärpt restriktionerna, men risken finns. Det hade i sådana fall kunnat innebära att publikgränsen sänks från 300 personer till 50 personer igen. 

– Kan vi bara få in 50 eller 100 personer till KM så kommer vi inte att köra. Det blir en förlustaffär för oss i så fall, menar Mats Krantz.

Hur stora är chanserna att det blir ett KM i vinter, tror du?

– Jag vet inte. Det ändras så mycket hit och dit och det är mycket osäkert, så vi får avvakta och se hur det utvecklar sig under den här månaden. Vi måste bestämma oss i början av december i alla fall.

Den stora tjusningen med KM i Vimmerby har givetvis varit det stora publikintresset. Idrottshallen är fullproppad med entusiastiska åskådare under i princip hela dagen. 

– I vanliga fall brukar det bli en bra affär för oss, säger Krantz. 

Hur många åskådare hade ni behövt som minst för att kunna genomföra turneringen?

– Det är nog runt 150 betalande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!