Risk för ny spelarflykt? "Vet att många funderar på att lämna"

Yassin Jalil Kader är ett av årets stjärnskott i lokalfotbollen. Med 18 mål kom den unge HFK-liraren tvåa i skytteligan. Redan nu har andra klubbar varit i kontakt med talangen, som kan komma att lämna. "Vi har inte haft något snack än", säger han till Vimmerby Tidning.

Yassin Jalil Kader kom tvåa i skytteligan i "femman" och lär vara ett hett villebråd på marknaden.

Yassin Jalil Kader kom tvåa i skytteligan i "femman" och lär vara ett hett villebråd på marknaden.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-10-09 16:00

Vimmerby Tidning får tag i HFK:s guldklimp strax efter en lektion i företagsekonomi. Likt många andra spelare i det unga laget går Yassin Jalil Kader fortfarande i skolan.

Det är med största sannolikhet just den där orutinen, både sett till ålder och erfarenhet av seniorfotboll, som stjälpt Hultsfred den här säsongen. Men spelarna hade inte den känslan, åtminstone inledningsvis.

– Jag vet att en del inför säsongen sa att vi förmodligen skulle bli ett bottenlag. Men vi har inte sett det så. Vi spelare kände att vi skulle kunna vara med och konkurrera om att vinna serien. Sen kom verkligheten ikapp oss, berättar 18-åringen. 

Som bekant blev det för andra året på raken en degradering för HFK, som nästa säsong alltså kommer husera i division 6. Något som många nog inte hade trott för ett par säsonger sedan.

Inför säsongen 2024 genomled Hultsfred ett kraftigt manfall. Kvar fanns en grupp unga killar, med ett fåtal äldre spelare, som skulle försöka fixa ett nytt kontrakt.

När det grönvita laget nu åkt ned till den lägsta divisionen finns det en stor risk att historien återupprepar sig.

– Ja, tyvärr tror jag faktiskt det kan bli så, säger Yassin och fortsätter:

– Redan nu vet jag att väldigt många spelare i laget blivit kontaktade av andra klubbar häromkring och funderar på att lämna.

Ytterforwarden gjorde en riktigt stark säsong ur ett individuellt perspektiv. Han bidrog med hela 18 fullträffar och kom därmed tvåa i skytteligan, ett mål bakom skytteligavinnaren Theo Kron (IF Stjärnan).

– Det var lite surt faktiskt. Jag hade som mål inför säsongen att göra flest mål i serien, men det är som det är. Jag vill passa på att hylla mina lagkamrater som hjälpt mig mycket. Rigon (Thaqi) till exempel, han har gjort hur många assist som helst till mig.

Som ni kan räkna ut kommer den unge, målfarlige och spelskicklige liraren vara ett jagat byte på marknaden.

– Jag har redan reflekterat lite över hur jag ska göra. Men jag vill inte säga något än, vi har inte haft ett snack med spelare och ledare än efter säsongen och pratat ut.

Men visst måste du ha fått ett antal förfrågningar från andra klubbar redan?

– Ja, det har jag. 

Vill du berätta vilka som hört av sig?

– Nej, det är bra känner jag.

Fair enough.

Vi lär få anledning att återkomma till frågan. För visst vore det ytterst oväntat om Yassin Jalil Kader fortsätter sin fotbollsresa i division 6 med Hultsfreds FK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!