Rivalmötet slutade med seger för Rimforsa

Lördagseftermiddagen bjöd på ett riktigt prestigemöte i Östgötacupen när Kisa BK tog emot Rimforsa IF. Det blev till slut gästerna som fick jubla högst efter att man vänt ett 2–0-underläge till en 3–2-seger.

Anders Ramstedt, Nils Lindsten och David Cederholm blev RIF:s målskyttar mot Kisa.

Anders Ramstedt, Nils Lindsten och David Cederholm blev RIF:s målskyttar mot Kisa.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-03-14 15:00

– Jag är nöjd. Vi fortsätter jobba efter vårt sätt att spela fotboll och till slut var det inga diskussioner. Vi vinner rättvist, säger Rimforsas tränare Erik Svensson.

Det var däremot Kisa som fick övertaget i inledningen. Man använde sin bonusstraff och gick upp till 1–0 tack vare Kevin Gaines. Därefter lyckades man försvara sin ledning till paus och sedan utökade man den i den andra halvleken när Marwan Al-Inizi hittade nätet.
– Vi står emot jättebra i den första halvleken och är nöjda med det. När vi gör 2–0 så trycker Rimforsa på och då märks skillnaden tyvärr, säger Pontus Malmberg, som ledde Kisa BK under lördagen.

Sedan gick det undan. RIF reducerade genom David Cederholm, kvitterade genom Nils Lindsten och fullbordade vändningen genom Anders Ramstedt mot slutet. Däremellan fick man också en straff som man missade. I samband med det blev även en Kisa-spelare utvisad.
– Vi ligger på och trycker ner Kisa och till slut får vi till mer avslut centralt. Det är många bitar som ser bra ut och många spelare som gör det bra idag (läs lördag), konstaterar Erik Svensson.

Pontus Malmberg: 
– Det är aldrig roligt att förlora. Jag tycker att vår målvakt Isak Ganbrant förtjänar beröm. Han var riktigt bra. Sedan gör även Kevin Dahl en kanoninsats.

RIF toppar nu sin grupp med sex poäng efter tre matcher. Kisa ligger trea efter fyra spelade matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!