Rivstart för gulsvart: "De andas revanschlusta"

Snart är det dags. "Äntligen...längtan har varit stark", säger Vimmerbys nye herrtränare Johan Karlsson Törndahl sedan beskedet kom att det är grönt ljus att spela matcher igen.

Snart är det skarpt läge för Rickard Thuresson och Ludwig Strömbom i Vimmerbys herrlag. Först ut väntar en cupmatch.

Snart är det skarpt läge för Rickard Thuresson och Ludwig Strömbom i Vimmerbys herrlag. Först ut väntar en cupmatch.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-06-02 16:05

Redan i oktober gick startskottet. Då började Vimmerbys herrlag förbereda sig inför comebacken i division fyra. En division som det var länge sedan laget spelade i. Det fanns en anledning till den tidiga starten.

– Vi vill bli ett topplag i fyran, så måste vi träna som ett lag i division tre. Jag ville dessutom höja den fysiska statusen. Jag såg en del matcher förra säsongen och då verkade det som att laget tog slut efter 65-70 minuter. Jag vet inte vad det berodde på, men vi måste upp i nivå och orka pumpa på i 90 minuter och lite till, menar Karlsson Törndahl. 

Vimmerby IF har en extremt lång försäsong. Men snart får alltså spelarna snöra på sig skorna och lira match. Och det är inte direkt så att VIF vilar på hanen. 

– Vårt U-lag har match redan den 14:e juni. Sen har A-laget cupmatch mot Hjorted/Totebo, troligtvis den 14:e eller 15:e.

Cupmatchen är i omgång två och det är alltså Karlsson Törndahls tidigare klubb som står för motståndet. 

– Jag hade mina två första tränarår där och det var också i Hjorted/Totebo jag avslutade min spelarkarriär. Vi ser fram mot matchen och det blir skönt att äntligen komma igång. 

VIF-tränaren är nöjd med förberedelserna:

– Killarna har varit fantastiska. De har tränat hårt och har också velat det. De andas revanschlusta efter förra säsongen. Vi har inte heller haft några direkta skadebekymmer. Nu är också Tage Falk på väg tillbaka efter knäproblem. Det ser bra ut. 

Innan seriepremiären mot Myresjö/Vetlanda, som också förväntas bli ett topplag, väntar även en träningsmatch, mot IFK Oskarshamn den 17 juni. Tre seriematcher ska avverkas innan sommaruppehållet – om nu ingen av de kommande motståndarna vill flytta en match till höst vill säga. 

– Jag har inte hört något från vare sig Myresjö, Tranås eller IFK Västervik. Så jag räknar med spel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!