Robert redo ta över målvaktsposten

Robert Nilsson är beredd att anta utmaningen som ny målvakt i Frödinge/Brantestad SK. - Det ska bli roligt, säger 17-åringen.

Robert Nilsson är en het kandidat till målvaktsplatsen i Frödinge/Brantestad SK den här säsongen.

Robert Nilsson är en het kandidat till målvaktsplatsen i Frödinge/Brantestad SK den här säsongen.

Foto:

Fotboll2010-03-04 07:30


Frödinge tar sikte på en topplacering i sexan i år - med en delvis ny målvaktsbesättning.
Marcus Alsér och Christian Johansson slutar. Ändå har FBSK tre målvakter; Robert Nilsson, som varit med i A-truppen i ett par säsonger, unge Oliver Wenström, nyförvärv från Vimmerby och comebackande Andreas Andersson.
Vem som tar platsen som förstemålvakt är oklart, men Robert Nilsson är en het kandidat. Han fick känna på hetluften redan förra säsongen, 2009.
Nu är han redo att få fler chanser i A-laget:
- Jag tycker det känns bra. Jag hade lite bekymmer med skador, (ena knäskålen ur led) en period, men nu kör jag för fullt.
Vad är du bra på?
- Svårt att säga, men jag är lång och har bra räckvidd. Det är nog en fördel. Jag är också hyfsad med fötterna och har ganska bra speluppfattning.
Vad tror du om Frödinges chanser?
- Bra. Vi är en bra grupp som trivs tillsammans och har kul ihop. Det tror jag betyder mycket. Det ska bli en rolig säsong - och med massa spännande derbymatcher.

Serieseger förra sejouren
Lasse Gunnarsson är ny som tränare i år. Ny och ny förresten. Lasse från Storebro känner föreningen väl efter fyra år som spelare och två år som tränare. Förra sejouren blev lyckosam, då han 2002 förde upp klubben i division fem efter många säsonger i sexan. Tyvärr åkte laget ur som nykomling året efter.
- Vi hade ett otroligt bra lag när vi vann sexan. Med killar som Simon Rundberg, Patrik Simonsson, bröderna Uppman, Christoffer Lindh, Krister Lilja, Ragnar Olsson (Styrbjörn), Mattias Ericsson, Jonas Dahlström med flera. Att vi åkte ur direkt var inte så mycket att säga om. Nästan hela stommen försvann.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!