Målillatränaren vill ha tydliga besked

Efter en stark vårsäsong blev det en annan verklighet för Målilla efter sommaruppehållet. Träningsnärvaron minskade och det är en verklighet som huvudtränare Roger Rönnlund inte är tillfreds med. Om det ska bli någon fortsättning för honom i klubben vill han ha tydliga besked från sina spelare. "Jag vill ha ärlighet", säger han.

Roger Rönnlund är kritisk mot träningsnärvaron. Om Målillatränaren ska bli kvar - vill han ha mer tydliga besked från sina spelare.

Roger Rönnlund är kritisk mot träningsnärvaron. Om Målillatränaren ska bli kvar - vill han ha mer tydliga besked från sina spelare.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-10-10 20:00

Flera tränare i den lokala fotbollen har uttryckt sin frustration kring träningsnärvaron under säsongens slutskede. I Målilla GoIF minskade antalet spelare på A-lagets träningar under hösten.

– Det var många som försvann av olika anledningar. Men det är så verkligheten och samhället är nu känns det som. Passar det inte för den enskilda spelaren så skiter man i det. Och det är inte bara hos oss. Man ser den här utvecklingen i nästan alla lokala fotbollslag på den här nivån, det är ett stort problem. Det är inte så jäkla roligt och då tappar man själv lite sug på träningarna. Man vill framåt, säger Målillas huvudtränare Roger Rönnlund.

Målilla slutade på en fjärdeplats i division 6 den här säsongen.

– Resultatet är okej med tanke på hur det utvecklade sig under hösten. Våren var bra, men sedan hade vi problem med skador och att folk inte dök upp. 

En positiv del som Rönnlund vill lyfta upp är de yngre spelarna i klubben som kom upp och fick chansen.

– Jag hoppas att de yngre får en bra utveckling för de har verkligen skött sig den här säsongen. 

Vad krävs för att du ska bli kvar nästa säsong?

– Om jag ska vara kvar så vill jag veta att folk dyker upp på träningarna. Jag vill ha en ärlighet. Jag vill inte lägga ner mer tid på det här om jag inte har en träningsgrupp som jag vet kommer ställa upp. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!