Rolfö lämnar Wolfsburg: "Behöver tänka"

Fridolina Rolfö lämnar Wolfsburg efter fotbollssäsongen. Den 27-åriga landslagsanfallaren vill däremot inte prata om vart hon kan tänkas vara på väg. –Jag behöver tänka på min framtid, vad jag känner för att göra, säger hon till Aftonbladet.

Fridolina Rolfö kommer att lämna Wolfsburg efter den här fotbollssäsongen. Arkivbild.

Fridolina Rolfö kommer att lämna Wolfsburg efter den här fotbollssäsongen. Arkivbild.

Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Fotboll2021-01-19 16:05

Fridolina Rolfö värvades till det tyska storlaget Wolfsburg från ligakonkurrenten Bayern München sommaren 2019. Det står redan nu klart att sejouren kommer att bli tvåårig då kontraktet, som löper ut i sommar före OS-turneringen i Japan, inte kommer att förlängas.

– Det enda som har varit är att jag blivit erbjuden ett kontrakt och valt att tacka nej till det, det är där vi är i diskussionen, att jag har tackat nej till erbjudandet. Det är inte mer än så, säger Fridolina Rolfö till Aftonbladet.

– Det är klart nu. Kontraktserbjudandena blev avvisade, då hon vill ta sig an en ny utmaning till nästa säsong, säger Wolfsburgs sportchef Ralf Kellermann till Sportbuzzer.de, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Rolfö lämnade damallsvenskan och Linköping för fyra år sedan och har nu avverkat Tysklands två största klubbar. Men den 27-åriga landslagsanfallaren, som var med och vann Bundesliga och förlorade Champions League-finalen med Wolfsburg förra året, vill inte berätta var karriären fortsätter.

– Jag behöver tänka på min framtid, vad jag känner för att göra. Det var ett beslut som skulle tas för ett tag sedan och då kände jag att jag inte var helt säker på vad jag kände för då, därför tackade jag nej, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!