Rolfö målskytt när Barcelona nådde 100

Ångvälten Barcelona fortsätter att köra över allt motstånd och har nu gjort över 100 mål i årets La Liga. Fridolina Rolfö gjorde ett av målen, Asisat Oshoala övriga tre, när katalanskorna slog Real Betis med 4–0.

Fridolina Rolfö, till höger, fortsätter att hitta målet i Barcelonatröjan. Arkivbild.

Fotboll2022-01-29 14:37

Den artonde raka segern på lika många matcher visade på nytt att Barcelonas damlag är i en klass för sig i den spanska fotbollens högstaliga den här säsongen.

Nigerianskan Asisat Oshoala hade stor show i den första halvleken hemma mot Real Betis, då hon stod för ett äkta hattrick. 2–0-målet i den 36:e minuten markerade även en imponerande milstolpe för laget: Barcelonas 100:e mål för säsongen.

Ytterligare två skulle det bli, och det avslutande 4–0-målet i den 66:e minuten levererades av en svenska. Nederländskan Lieke Martens tog sig fram på högerkanten och skickade in ett perfekt inlägg som Oshoala missade – för en gångs skull – men som nyss inbytta Fridolina Rolfö stötte in vid den bortre stolpen.

Det var den svenska landslagsstjärnans sjunde ligamål sedan hon kom till den spanska storklubben i somras.

Barcelona toppar ligan med maximala 54 poäng och 102–4 i målskillnad. Tvåan Real Sociedad är elva poäng bakom.