Rolfö tvåmålsskytt – Arsenal vände efter drömmål

Barcelona är vidare till Champions League-semifinal. Sveriges landslagsstjärna Fridolina Rolfö, 29, gjorde två mål i 5–1-krossen mot Roma. Även Arsenal är semifinalklart efter ett mål av Stina Blackstenius.

Barcelonas Fridolina Rolfö spelar semifinal i Champions League. Arkivbild.

Fotboll2023-03-29 20:47

Champions League-finalisten från 2022 hade inför returmötet på hemmaplan med sig en 1–0-seger.

Efter 90 minuter på Camp Nou är Barcelona klart för semifinal i Champions League. Onsdagens match mot Roma slutade 5–1 efter att Fridolina Rolfö gjort två mål.

Den svenska landslagsstjärnan satte ledningsmålet i den tionde matchminuten. Bollen damp ner i straffområdet och Rolfö tvekade inte och drog till direkt.

Minuter innan halvtidsvilan klev Rolfö återigen fram. Den här gången mötte hon ett inspel i straffområdet och kyligt placerade in 3–0.

Lyon eller Chelsea väntar

I den andra halvleken spelade Barcelona av matchen och vann med bekväma 5–1. I semifinalen väntar antingen Lyon eller Chelsea. Den matchen spelas på torsdag i London och Chelsea har 1–0 från det första mötet.

I kvällens andra kvartsfinal mellan Arsenal och Bayern München behövde Londonklubben vända 0–1-underläge från det första mötet.

Och det skulle man göra.

Blackstenius hjälte för Arsenal

Arsenal tog ledningen i den 19:e minuten genom Frida Maanum. Efter klapp-klapp-spel landade bollen hos norskan strax utanför straffområdet. Maanum tog sats och dundrade i väg ett skott rakt i krysset – kanske det snyggaste målet som har gjorts den här Champions League-säsongen.

Kort därefter utökade Stina Blackstenius till 2–0. Stjärnanfallaren nådde högst upp på Katie McCabes inlägg och nickade in slutresultatet.

Arsenal är klart för semifinal och där väntar vinnaren mellan Paris Saint-Germain och Wolfsburg. Matchen spelas på torsdag och tyskorna har en 1–0-ledning att gå på inför returen i Tyskland.