Rolfös Wolfsburg vidare i CL efter kross

Glasgow blev en enkel uppgift för tyska mästaren Wolfsburg. Efter bland annat fyra mål av Pernille Harder är man vidare till semifinal i Champions League.

Pernille Harder stod för ett hattrick i Wolfburgs kvartsfinalseger.

Fotboll2020-08-21 20:05

Wolfsburg, med svenska landslagsmittfältaren Fridolina Rolfö, fick en smakstart på Champions League-slutspelet. I kvartsfinalen mot skotska Glasgow stod man för en rejäl överkörning och vann med 9–1.

Efter bara 19 minuter hade Wolfsburg redan hunnit skaffa sig en 2–0-ledning.

Efter en missad chans från Rolfö lite senare var det i stället Syrstad Engen som återigen nätade och utökade till 3–0.

Men det skulle inte sluta där. På tilläggstid i den första halvleken fick Wolfsburg en frispark som Lena Goessling rullade fram till Harder som fick på ett hårt skott. Lee Alexander i Glasgow-målet gjorde ett försök men orkade inte riktigt upp för att nå bollen och fick i stället gå till pausvila med fyra insläppta mål.

I början av den andra halvleken passade den 27-årige danska stjärnan Harder på att få till ett hattrick. Med en distinkt nick på en fin boll från Svenja Huth skickade hon in 5–0 till Wolfsburg.

Kort därefter fick Fridolina Rolfö kliva av och lämna plats åt Felicitas Rauch.

Glasgow lyckades ändå få till ett tröstmål. I den 63:e minuten fick Lauren Wade på en perfekt lobb som seglade in bakom Friederike Abt.

Men föga hjälpe det. Fyra minuter senare kom 6–1 och bara fyra minuter senare nickade Harder in sitt fjärde mål för kvällen.

Och det skulle sluta ännu mer bittert för Glasgow. I den 79:e minuten nickade kaptenen Leanne Ross in bollen i eget mål till 8–1 för Wolfsburg. Slutresultatet skrevs till slut till 9–1.

I semifinalen, den 25 augusti, ställs man mot Barcelona som besegrade Atlético Madrid, med före detta Wolfsburg-målvakten och svenska landslagsstjärnan Hedvig Lindahl i målet, med 1–0.