Ronaldo efter bråket: "Prata inte om mig"

Cristiano Ronaldos uppmärksammade intervju och bråk med Manchester United kommer inte påverka det portugisiska landslaget negativt under fotbolls-VM. I alla fall inte enligt superstjärnan själv.

Cristiano Ronaldo säger att stjärnans bråk inte kommer att påverka landslaget.

Cristiano Ronaldo säger att stjärnans bråk inte kommer att påverka landslaget.

Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Fotboll2022-11-21 08:31

– Jag tvivlar inte på att den här senaste episoden, den där intervjun – och händelserna med andra spelare som inträffar ibland – kan skaka den enskilda spelaren, men den kommer inte att skaka laget, säger Ronaldo.

Enligt norska TV 2 dök Cristiano Ronaldo upp på Portugals presskonferens oanmäld. The Telegraph-journalisten Jeremy Wilson uppger att det var relativt få journalister närvarande på presskonferensen.

Uppmärksammad intervju

Då passade Ronaldo på att dela ut en känga till journalisterna.

– Ibland skriver ni sanningar, ibland skriver ni lögner. Jag behöver inte oroa mig för vad andra tycker. Jag pratar när jag vill. Alla vet vem jag är och vad jag tror på, säger Ronaldo.

Stjärnan menar även att stämningen i det portugisiska landslaget är på topp – även om han vill att hans lagkamrater ska lämnas utanför bråket med Manchester United.

– Hela atmosfären är utmärkt. Nästa spelare som kommer hit, prata inte om mig, ni behöver inte prata om Cristiano Ronaldo... hjälp dem, fråga dem om VM, säger han och fortsätter:

– Vi har haft bra träningar, både laget och jag själv, jag är redo att starta VM på bästa möjliga vis.

I en intervju, som publicerades förra veckan, med den brittiska tv-personligheten Piers Morgan valde Ronaldo att inte spara på krutet. Han sågade bland annat både sin klubb Manchester United, dess ägare samt klubbens tränare Erik ten Hag.

Ägarna bryr sig inte

– De bryr sig inte om klubben, om det sportsliga. Som du vet är Manchester United en klubb där marknadsföringen är viktigast, det är därifrån den får sina intäkter. Ägarna bryr sig inte om det sportsliga, enligt mig, sade Ronaldo i intervjun.

Enligt flera medier har United, som en följd av intervjun, tagit in advokater som tittar på klubbens möjlighet att stämma portugisen.

Ronaldo har vunnit Ballon d'Or, priset som världens bästa fotbollsspelare, fem gånger.

Portugal inleder VM-gruppspelet med att möta Ghana på torsdag. Därefter väntar Sydkorea och Uruguay.

Fakta: Ronaldos intervju med Piers Morgan

Ronaldo sparade inte på krutet i den två delar långa intervjun med tv-personligheten Piers Morgan.

Världsstjärnan attackerade bland annat klubblaget Manchester United, tränaren Erik ten Hag och tidigare lagkamrater.

Därtill berättade portugisen att han kan komma att lämna klubben i januari.

Intervjun har sedan dess väckt reaktioner från alla möjliga håll.

Bland annat uppges United vilja stämma anfallsstjärnan för kontraktsbrott. Dessutom ska Ronaldo inte vara välkommen tillbaka till klubbens träningsanläggning efter VM.

"Manchester United har i dag påbörjat nödvändiga åtgärder med hänvisning till Cristiano Ronaldos intervju. Vi kommer inte att uttala oss ytterligare förrän denna process är avslutad", skrev Manchester United i ett uttalande förra veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!