Ronaldo: "Jag vill skriva historia med United"

Barcelonas kräftgång i Champions League-gruppspelet fortsätter. Borta mot Benfica kom andra raka förlusten (0–3). Samtidigt räddade Cristiano Ronaldo viktiga poäng för Manchester United.

Cristiano Ronaldo räddade sitt Manchester United från ett nytt fiasko.

Fotboll2021-09-29 23:38

– Jag har skrivit historia med den här klubben och jag vill göra det igen, sade Ronaldo som vann sin första av fem Champions League-titlar med Manchester United 2008, rapporterar AFP.

Ronaldo räddade sitt United från ännu ett CL-fiasko.

Portugisen skickade in 2–1-målet för United mot Villareal i den 95:e minuten och säkrade alla tre poäng. En viktig seger efter missräkningen mot Young Boys i premiären där man föll med 1–2.

– Om vi inte hade fått tre poäng i dag hade det varit tufft att ta sig vidare till nästa etapp. Men nu är allt möjligt för oss, allt är öppet och vi tror att vi kan gå vidare, säger Ronaldo.

United lämnar därmed jumboplatsen i grupp F och klättrar ett pinnhål. Gruppen toppas av Atalanta, 4 poäng, följt av Young Boys, tre poäng.

Barça överkört

Även Barcelona hade hoppats på revansch revansch efter premiärsmällen mot Bayern München där man föll med 0–3 – men bortamötet med Benfica slutade i stället i ett nytt bakslag.

Uruguayanske Darwin Nuñez blev stor segerregissör med sina två mål. Det första kom redan efter tre minuter då 22-åringen inledde en soloräd och avslutade med att iskallt placera bollen intill stolproten.

Han stängde sedan matchen med sitt 3–0-mål på straff. Däremellan höll sig Rafa Silva framme och stötte in en retur från Marc-André ter Stegen i Barcelonas mål.

Enligt AFP skriver katalansk press om ett styrelsemöte i Barcelona under torsdagen då man inför lördagens La Liga-möte med Atlético Madrid diskuterar tränaren Ronald Koemans roll.

– Jag känner ett väldigt stöd från spelarna, utifrån den attityd som de har, men resten vet jag ingenting om, sade Koeman efter onsdagens förlust.

– Jag kan inte säga något för jag vet inte vad klubben tycker om det här. Jag kan inte svara på fler frågor om det här eftersom det inte är i mina händer. Vi får se, sade Koeman efter frågor om framtiden i klubben.

Bayerns kross

Segern tar Benfica upp på andra plats i grupp E, vilket också innebär avancemang till Champions League-slutspelet. Barcelona är sist.

Gruppen toppas av Bayern München som krossade Dynamo Kiev med hela 5–0.

Robert Lewandowski satte tonen med sina två mål i den första halvleken och sedan rullade det på.

Serge Gnabry dunkade in 3–0 i den andra halvleken och Leroy Sané skickade kort senare i väg ett inlägg från vänster som letade sig hela vägen in i mål. Med bara minuter kvar fastställde Eric Maxim Choupo-Moting slutresultatet.

Juventus befäste toppositionen i grupp H efter en tung 1–0-seger mot regerande Champions League-mästarna Chelsea – trots ett enormt spelövertag från Londonlaget.

Efter en mållös första halvlek tog Federico Chiesa tag i taktpinnen.

Domaren hann knapp blåsa i gång innan 23-åringen stormade fram och satte dit 1–0-målet från nära håll.