Ronaldo: Kommer inte tillbaka till Europa

Cristiano Ronaldo, 38, är tydlig. Han kommer inte att spela för en europeisk klubb i framtiden. –Jag är 100 procent säker på att jag inte kommer tillbaka till en europeisk klubb, säger han enligt ESPN.

"Jag öppnade vägen till den saudiska ligan", säger Cristiano Ronaldo. Arkivbild.

"Jag öppnade vägen till den saudiska ligan", säger Cristiano Ronaldo. Arkivbild.

Foto: Amr Nabil /AP/TT

Fotboll2023-07-18 17:17

I december förra året blev Cristiano Ronaldo klar för en flytt till den saudiarabiska klubben al-Nassr.

Sedan dess har flera stora fotbollsprofiler följt portugisen till Saudiarabien. Däribland finns Ronaldos tidigare lagkamrat Karim Benzema och den före detta Chelseaspelaren N'Golo Kanté.

– Jag öppnade vägen till den saudiska ligan och nu kommer alla spelare hit. Under nästa år kommer flera toppspelare till Saudiarabien, säger Ronaldo i en intervju efter träningsmatchen mot spanska Celta Vigo under måndagen.

I intervjun fick han även frågan om en återkomst till Europa, något världsstjärnan var tydlig med inte kommer att hända.

– Jag är 38 år gammal. Och europeisk fotboll har tappat mycket i kvalitet. Den enda ligan som fortfarande går bra är Premier League. Den är långt före resten, säger han.

Han passade även på att pika rivalen Lionel Messi, som det tidigare i somras ryktades om var klar för en flytt till Saudiarabien men sedan hamnade i MLS och klubben Inter Miami.

– Den saudiarabiska ligan är bättre än MLS, säger Ronaldo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!