Ronaldo till hundra – men Arsenal vann

Cristiano Ronaldo var tillbaka i spel efter tragedin med sonen som dog vid födseln. Han gjorde sitt 100:e Premier League-mål, men blev ändå en förlorare då Arsenal vann över Manchester United med 3–1.

Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo och Arsenals Takehiro Tomiyasu.

Fotboll2022-04-23 15:45

Portugisen avstod från spel i ligamatchen mot Liverpool i onsdags eftersom tvillingsonen avlidit vid förlossningen två dagar tidigare. Men på lördagen spelade Ronaldo igen och svarade för Uniteds enda mål i den andra halvleken.

Det var hans 100:e mål i Premier League. Han är den fjärde i United att uppnå milstolpen efter Wayne Rooney (183), Ryan Giggs (109) och Paul Scholes (107). 37-åringen är också den ende som gjort minst 100 mål i Premier League och i La Liga. Han gjorde 311 mål i den spanska ligan för Real Madrid.

Många händelser

Det blev en händelserik match mellan ligafemman och ligasexan som jagar en plats bland de fyra främsta som får spela i Champions League nästa säsong.

Arsenal gick förbi Tottenham upp på fjärde plats, Tottenham har dock ännu inte spelat i den 33:e omgången.

– Jag är väldigt glad för de tre poängen och för att ha hjälpt till med ett mål. Jag har inte gjort mål på länge, men viktigast var de tre poängen, säger Arsenals Granit Xhaka till BT Sport.

Händelserna i matchen startade direkt. Redan efter drygt två minuters spel gjorde Arsenal 1–0 då Nuno Tavarez rusade fram och stötte bollen i mål efter en retur från målvakten David de Gea.

Efter en kvart ville Manchester United ha straff då svensken Anthony Elanga rusat med bollen mot mål och föll i straffområdet. Men efter VAR-granskning visade det sig att Tavarez brytning inte var oschysst.

Drygt halvvägs i halvleken blev det en ny VAR-granskning sedan Arsenal satt bollen i mål vid ett misstänkt offsideläge. Efter nästan fem minuters granskning beslutade domaren att underkänna målet, men ge Arsenal en straff efter att Bukayo Saka knuffats omkull. Saka satte själv straffen distinkt i vänstra hörnet.

Missade straff

Bara dryga minuten senare gjorde Cristiano Ronaldo reduceringen till 1–2 efter ett fint inlägg av Nemanja Matic.

Efter tio minuters spel i andra halvlek fick Manchester United straff – som dock Bruno Fernandes slog i stolpen.

– Den missade straffen hjälpte oss. Det var en 50-50-match i andra halvlek och United pressade, säger Xhaka.

I den 70:e minuten fastställde Granit Xhaka slutresultatet, 3–1 till Arsenal.