Rosengård klättrar – Lundin hjälte

FC Rosengård har hittat formen i damallsvenskan. Mot Brommapojkarna kom säsongens andra raka seger. Karin Lundin blev stor matchhjälte med två mål i 3–1-segern.

Rosengård besegrade Brommapojkarna.

Fotboll2023-04-30 14:56

Men ledningsmålet på Grimsta IP dröjde för mästarlaget från Skåne – fram till den 44:e minuten. Efter en hörna damp bollen ner framför Karin Lundin som petade in 1–0 från nära håll.

I den andra halvleken blev Lundin tvåmålsskytt när hon styrde ett inlägg från Olivia Schough, och i den 71:a minuten fick Rosengård straff och där var Sofie Bredgaard kylig och 3–0 ett faktum.

BP gick sedan för en reducering och i den 86:e matchminuten satte Klara Andrup 1–3, vilket även blev slutresultatet.

– Vi gör en helt okej match men slarvar en del. Vi gör det vi har sagt att vi ska göra, men vi vet att vi kan göra det bättre, säger Sofie Bredgaard i Viaplay.

Rosengård klättrar i och med segern upp till en sjätteplats, samtidigt är det fortsatt tufft för BP som är näst sist.

I söndagens andra matcher tog Växjö en blytung seger med 1–0 mot Kalmar. Piteå körde över Uppsala med 4–1 och Vittsjö besegrade Örebro med 2–1.