Rosengård krossade Uppsala: "Förtjänade mer"

Promenadseger för FC Rosengård. Hemma mot Uppsala blev det 5–2 efter två snabba mål av Olivia Holdt. –De fem målen är kanske viktigare än prestationen i dag, säger Gudrún Arnardóttir i Viaplay.

Olivia Holdt stod för två mål i 5–2-segern.

Fotboll2023-06-19 19:55

I den 13:e minuten gav Loreta Kullashi Rosengård ledningen efter flipperspel i straffområdet. Bollen hamnade framför Kullashi som enkelt rullade in 1–0.

Därefter sjönk tempot en aning och Uppsala kunde kvittera genom lagkapten Agnes Nyberg – men kvitteringsglädjen varade inte länge.

Rosengård fick straffspark kort innan halvtidsvilan – fram klev landslagsstjärnan Olivia Schough som var pricksäker.

– Vi förtjänade mer, jag vet inte hur de får straff i det här läget, men vi ska inte fokusera på det utan vi har allt att vinna i den andra halvleken, sade en frustrerad Agens Nyberg i Viaplay.

Uppsala hade kunnat få en drömstart i den andra när Klara Folkesson kom fri, men den australiska målvakten Teagan Micah stod för en jätteräddning.

Och missar man sådana chanser på bortaplan – och mot ett lag som Rosengård – så blir det konsekvenser.

Efter dryga timmen spelad nickade Gudrún Arnardóttir in 3–1 innan Olivia Holdt skrev in sig i målprotokollet med två snabba mål i en match som slutade 5–2.

– Vi har fått laget mer ihop och fortsätter utvecklas. De fem målen är kanske viktigare än själva prestationen i dag, säger Gudrún Arnardóttir.

Rosengårds veteran och landslagsstjärnan Caroline Seger stod över kvällens match till följd av en känning.