Rosengård tappade poäng efter sent mål

Regerande mästarlaget Rosengård såg ut att gå mot andra raka segern i inledningen av den damallsvenska säsongen. Då slog Vittsjös Jutta Rantala till på volley i den femte tilläggsminuten och ordnade 1–1.

Vittsjös Jutta Rantala slog till på volley mot Rosengård. Arkivbild.

Fotboll2022-04-03 15:22

Malmö-laget kom till många avslut, men de flesta var inte särskilt träffsäkra. Inte förrän i den 82:a minuten kom det ett Rosengårdmål då Stefanie Sanders petade fram bollen till Olivia Schough som slog in 1–0.

– Hon dukade upp för mig som bara hade att sätta dit den, säger Schough till Viaplay.

Efter drygt fyra minuter på tilläggstiden lyckades hemmalaget kvittera då Jutta Rantala slog till på volley efter ett inlägg från Clara Markstedt.

– Det var ett fantastiskt inlägg och Juttas avslut..., vi vet att hon kan skjuta, säger Vittsjökaptenen Sandra Adolfsson.

Schough tyckte, trots de tappade poängen, att Rosengårds insats var bra.

– Det går inte att göra det bättre på det här underlaget, menade hon.

Adolfsson är nöjd med poängen. Vittsjö har inlett säsongen med två oavgjorda matcher. Rosengård vann premiären mot Brommapojkarna med 2–0.

Piteå tog poäng

Piteå, näst sist i damallsvenskan i fjol, spelade 2–2 mot topplaget Kristianstad. Man är obesegrat efter två matcher. Piteå slog Djurgården med 4–1 för en vecka sedan och följde upp med 2–2 i hemmapremiären mot Kristianstad, trea i serien 2021.

Piteå gjorde 1–0 genom ett självmål i den elfte minuten. Stärkta av målet fortsatte Piteå att rada upp målchanser. Men Kristianstad kunde kvittera i den 23:e minuten genom Tabitha Tindell.

Fanny Andersson fick chansen att ge Kristianstad ledningen tolv minuter senare på straff, men missade.

– Det var en jävligt dålig straff, säger hon till Viaplay.

Tog revansch

Kristianstads Evelina Duljan, som orsakade straffen när hon knuffade omkull Katrina Guillou, blev utvisad. Trots det numerära underläget i drygt halva matchen lyckades Kristianstad göra 2–1 i början av andra halvlek.

Fanny Andersson, som missade Piteås straff, tog sedan tillvara på en lös boll i straffområdet och slog in kvitteringsmålet.

– Skönt för mig att den går in efter straffmissen, det var en skön känsla, säger Andersson.

Kristianstad inledde säsongen med 4–0 mot nykomlingen IFK Kalmar.

Mål och assist för Kapocs

Fjolårsfyran Eskilstuna startade säsongen med en klar 3–0-seger borta mot Hammarby. Men i hemmapremiären gick det betydligt tyngre. Linköping, som spelade 1–1 i premiären mot Vittsjö, vann med 2–0.

Cornelia Kapocs gjorde 1–0 då hon i steget klippte in bollen i mål efter ett inlägg från Stina Lennartsson. Kapocs spelade sedan fram Amalie Jørgensen Vangsgaard med en sylvass djupledspassning som gjorde att danskan kom fri och utan problem kunde sätta 2–0 i andra halvlek.

Brommapojkarna vann nykomlingsmötet mot Umeå med 3–0. Och Kif Örebro såg till att Djurgården är poänglöst efter två omgångar, genom 2–0-segern på hemmaplan.

Rättad: I en tidigare version uppgavs ett felaktigt slutresultat för Brommapojkarna. Rätt är 3–0.