Rosengård tappade poäng och serieledning

Rosengård tappade serieledningen i damallsvenskan efter andra raka enpoängaren. Och Linköping tappade en 2–0-ledning till 2–2.

Caroline Seger och hennes Rosengård tappade poäng, mot Linköping, och därmed serieledningen. Arkivbild.

Fotboll2020-10-03 16:10

Förra helgen fick Rosengård bara 0–0 mot nykomlingen Umeå. I Linköping var man åtta minuter från säsongens andra förlust. Detta efter att Linköping gjort 1–0 i slutsekunden av första halvlek. Nilla Fischer, tillbaka efter magsjuka, nickade in bollen efter en högerhörna.

Hemmalaget gjorde också 2–0 sju minuter in i andra halvlek då Alva Selerud kom i en djupledslöpning och placerade in bollen i högerhörnet.

– Då var det en riktig uppförsbacke, säger Rosengårds lagkapten Caroline Seger till Sportbladet Play.

– Vi gör en mycket bra andra halvlek med tanke på den uppförsbacken. Så även om jag tycker att vi är det bättre laget i matchen är jag glad att vi fick en poäng i alla fall, det kunde likaväl blivit noll.

Jagar Europaplats

Malmölaget började upphämtningen i den 60:e minuten då Fiona Brown prickade in 1–2 från långt håll i tom bur. Detta sedan målvakten Kajsa Andersson rusat ut och avvärjt en kontring, men sedan låtit bollen rinna iväg till den nyligen inbytta Brown.

Anna Anvegård sköt in kvitteringen i högra krysset i den 82:a matchminuten.

För Linköping var det betydelsefullt att få en poäng med sig i kampen om tredjeplatsen, som innebär Europaspel.

– Varje poäng är viktig och det skulle betyda väldigt mycket att bli trea och få spela mot de stora lagen ute i Europa, säger Nilla Fischer till Sportbladet Play.

"Varje poäng spelar roll"

Linköping är fyra, på samma poäng som trean Kristianstad som ännu inte spelat sin match i den 17:e omgången.

Även för Rosengård var det viktigt att få med sig en poäng, även om Göteborg tog över serieledningen – leder med en poäng.

– Varje poäng spelar roll när det är så otroligt tajt däruppe i toppen, säger Seger.

Djurgården klättrade upp på sjätte plats efter 2–1-segern över Växjö. Michaela Wilhelmina Alida van den Bulk gjorde Djurgårdens båda mål i första halvlek, det första på straff. Ini-Abasi Umotong satte 1–2 i den 52:a minuten.

Växjö är kvar under nedflyttningsstrecket.