Rött kort när Hammarby kryssade i toppmötet

Elfsborgs Jesper Karlsson gjorde mål för sjunde matchen i rad – och Hammarby fick chansen mot tio man. Då blev det 2–2 i tungviktsmötet på Tele2 arena. –Det är tungt, säger Jesper Karlsson.

Hammarby spelade 2–2 hemma mot Elfsborg.

Fotboll2020-08-16 16:40

Det var dukat för fotbollsfest när uppåtgående Hammarby tog emot tabelltvåan Elfsborg i värmen i Stockholm.

Hammarby, med två raka segrar mot tungviktarna Djurgården och Norrköping i ryggen, hade fått beröm av tränare Stefan Billborn för sin kämpaanda i de två senaste matcherna och hoppades kunna hälla grus i boråsarnas maskineri. Ett maskineri som bara förlorat en ligamatch den här säsongen – färst tillsammans med Malmö FF.

Det var också Elfsborg som inledde bäst.

Gästerna tog ledningen i den 19:e minuten när Per Frick höll sig framme på en boll från Johan Larsson och stötte in den till synes enkelt, Fricks sjätte mål för säsongen.

Men sedan tog Hammarby över.

Trippelbyte

Med dryga halvtimmen spelad kvitterade Imad Khalili efter en hård frispark från Darijan Bojanic.

Det betydde 1–1 i paus efter en svängig halvlek.

Hammarby jagade ett ledningsmål i början av andra och gjorde bland annat ett trippelbyte i 58:e då Aron Jóhannsson, Junior och Paulinho – tillbaka på planen efter sex missade matcher – kom in i stället för Gustav Ludwigson, Darijan Bojanic och Imad Khalili.

Några minuter senare fick även Tim Söderström kliva av för Jean Carlos de Brito.

Men bytena gav inte omedelbar effekt.

"Tänker inte på det"

I stället gjorde Elfsborg 2–1 genom glödhete Jesper Karlsson, som slog till för sjunde matchen i rad. Det var anfallarens nionde mål för säsongen och därmed gick han upp i ensam skytteligaledning.

– Jag tänker inte på det. Jag bara kör. Det spelar ingen roll vem som gör målen, bara vi vinner, säger Jesper Karlsson.

– Jag tror jag har gjort nio nu och det är skitkul. Jag vet att när jag får spela och vara på planen så kan jag göra grejer, det har jag aldrig tvekat på, fortsätter han.

Hammarby kom dock tillbaka på nytt på slutet. På Simon Strands bekostnad.

Elfsborgsbacken drog på sig sitt andra gula kort för hands och blev utvisad (hans tredje röda kort den här säsongen) i den 78:e minuten, varpå domaren pekade på straffpunkten. Därifrån rullade Aron Jóhannsson kallt in 2–2 och räddade poäng åt "Bajen".

Trots spel i numerärt överläge sista kvarten lyckades hemmalaget inte trycka in något segermål.

– Det är en stor besvikelse att vi bara fick en poäng. Jag gjorde mål men hade hellre lämnat mållös och vunnit. Vi försökte men det gick inte i dag, säger anfallaren.