Rubensson har inte gett upp guldet

Häcken höll långa stunder jämna steg med Paris Saint-Germain. Nu hoppas Elin Rubensson att laget kan ta med sig samma nivå in i seriespelet. –Det finns ju fortfarande en teoretisk chans att vinna allsvenskan, säger hon.

Elin Rubensson med PSG:s Amanda Ilestedt och Lieke Martens efter Häckens förlust i Champions League-kvalet.

Elin Rubensson med PSG:s Amanda Ilestedt och Lieke Martens efter Häckens förlust i Champions League-kvalet.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-09-28 22:02

Såväl Häckentränaren Robert Vilahamn som spelarna pratar efter 0–2-förlusten mot Paris Saint-Germain om viktiga lärdomar av det internationella spelet.

Precis som i fjol, då Häcken nådde gruppspelet i Champions League men slutade sist i gruppen bakom Lyon, Bayern München och Benfica.

– Vi bygger ett lag som ska bli väldigt starkt både i Sverige och internationellt och jag börjar att se väldigt mycket av det ändå, säger Robert Vilahamn.

"Står upp länge"

I år tog det dock stopp redan i kvalet, där PSG vann båda matcherna och gick vidare med totalt 4–1.

– Jag tycker att vi står upp bra och länge, vilket vi gjorde i förra matchen också. Sedan är de till slut starkare än vad vi är. Men vi gav allt som vi kunde, säger Elin Rubensson.

– Det är alltid bra att spela sådana här matcher, få erfarenhet och se vad som krävs ute i Europa. Det såg vi förra året, då åkte vi på större förluster. Vi har tagit väldiga kliv sedan förra året.

I seriespelet har de väldiga kliven dock inte märkts lika mycket. Efter en relativt svag vårsäsong har Häcken tre lag framför sig inför den damallsvenska slutspurten.

Rosengård vidare

I nuläget är det därför långt ifrån säkert att Göteborgslaget får chansen att omsätta sina nya lärdomar i ett nytt Champions League-äventyr redan nästa år.

Elin Rubensson är dock hoppfull och har inte heller helt givit upp tanken på att ta sig förbi serieledande Rosengård, som till skillnad från Häcken klarade sig vidare till Champions League-gruppspelet genom att slå ut norska Brann.

– Vi kommer att gå för det, säger Häckenmittfältaren.

– Vi ska göra allt vi kan. Vi vet vilken nivå vi kan hålla, men det gäller att vi gör det i damallsvenskan också.

Fakta: Häckens kvarvarande program i damallsvenskan

Fem omgångar återstår av damallsvenskan. Här är Häckens program:

2 oktober: Linköping (borta)

16 oktober: Kalmar (borta)

23 oktober: Piteå (hemma)

31 oktober: AIK (hemma)

5 november: Djurgården (borta)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!