Rubensson utbytt med skada: "Small till"

Häcken är inne i en intensiv fas, med slutspurten och guldjakten i damallsvenskan samt Champions League-kval. Då tvingades Elin Rubensson kliva av skadad redan strax före halvtid i kvalmatchen mot Twente (2–2). –Det är väl lite så där, tror jag, säger landslagsstjärnan.

Elin Rubensson tvingades halta av Champions League-kvalet mot Twente.

Elin Rubensson tvingades halta av Champions League-kvalet mot Twente.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2023-10-11 20:50

Elin Rubensson fick ett skottläge och drog till. Men samtidigt hände något i muskeln på framsidan av vänstra låret.

Häckenmittfältaren blev liggande i gräset och tvingades sedan halta av för att byta.

– Det är något som small till sade hon. Jag var tvungen att byta ut henne, så vi tvingas till ett tidigt byte i matchen och det vill man aldrig, säger Häckentränaren Mak Lind.

Elin Rubensson själv är dämpad efter 2–2-matchen, även om omfattningen av skadan inte lär klarna förrän efter ytterligare undersökningar på torsdagen.

– Jag sköt och kände att det hände något i framsidan. Vi får se i morgon när jag ska undersökas mer, säger hon.

– Jag har ju haft en del skador genom åren, så det är klart att jag känner min kropp och att det inte gick att fortsätta.

"Ingen återhämtning"

Häcken leder damallsvenskan med fyra omgångar kvar och har i nästa vecka en tuff retur i Champions League-kvalet mot Twente.

Elin Rubensson befarar att den långa säsongen, med bland annat VM i somras, till slut tagit ut sin rätt.

– Det är väl aldrig lägligt med skador, men det har varit en lång, tuff säsong och det är en tuff period nu också. Jag har spelat otroligt mycket matcher och inte haft någon återhämtning på väldigt länge. Så det är klart att kroppen reagerar väl till slut, säger hon.

Flera skador

Det är samtidigt den senaste i en rad skador som Häcken drabbats av under hösten. Dock har bland andra Anna Sandberg just kommit tillbaka igen.

Hur länge Rubensson blir borta är oklart.

– Det är ett läge då vi är lite känsliga för skador. Man blir inte jätteglad som tränare när man får den typen av skada på en väldigt bra fotbollsspelare, säger Mak Lind.

– Om det är mig det beror på, sedan jag kom in, eller om det är olyckligt bara det vet jag inte. Men det är tufft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om