Rutinerad back i HIS/MAIS

HIS/MAIS 2009 är ett lag utan sin stora skyttekung Jimmy Johansson, men med ett välmixat kollektiv där de rutinerade spelarna går i bräschen. - De rutinerade behövs, de tar hand om de yngre och skapar en riktigt bra laganda, säger nygamle tränaren Leif Söderberg.

Fotboll2009-03-19 07:19

En av de mer rutinerade är försvarsspelaren Peder Alexandersson, en Mariannelundsson som dock har bott i Linköping under flera år och endast spelat sporadiskt i HIS/MAIS de senaste säsongerna. Inför 2008 var han dock tillbaka i Mariannelund och HIS/MAIS på allvar och tillhör en av lagets viktigare spelare.
- Jag är ju en av de äldre spelarna som ska försöka hålla ihop laget och mana på de andra, både på träningar och matcher, säger Alexandersson, som menar att mixen bland åldrarna i HIS/MAIS är god.
- Vi har en bra blandning, en del som är över 30, men också många under och jag tycker det känns riktigt bra med den ungdomliga entusiasmen vi har.
Förra säsongen slutade laget på en femteplats i division fem, då som nykomlingar efter två år i division sex. Ett klart godkänt resultat, men det kunde varit ännu bättre.
- De två första lagen var väl bättre än oss, men sedan var det jämnt från plats tre och neråt. Vi hade många onödiga förluster, så någon placering högre kunde det blivit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!