Thuresson starkt bidragande i VIF-seger: "Klasskillnad"

Rickard Thuresson fick in en boll bakom RIF-målvakten Isak Arvidsson-Nägga.
Rickard Thuresson fick in en boll bakom RIF-målvakten Isak Arvidsson-Nägga.

Bäst på plan? Det var nog ändå Rickard Thuresson i mötet mellan Vimmerby IF och Rimforsa IF. Den rutinerade anfallaren tyckte däremot att seger med 3–0 var i underkant. "Det hade kunnat bli sju, åtta mål från oss", säger Thuresson.

Fotboll 10 februari 2024 18:30

36 år ung och åldras lika väl som ett bättre vin. Så verkar det vara för Rickard Thuresson som under lördagen inledde ännu en säsong med sitt Vimmerby IF i träningsmatchen borta mot Rimforsa IF. 

Han var en av matchens mest framträdande spelare och var starkt bidragande i 3–0-segern. Det sista målet satte han själv dit kyligt från straffpunkten.

– Första femton minuterna var det lite oroligt och oslipat, sen är det stor klasskillnad överlag mellan lagen. Vi skapar mängder med målchanser och det hade kunnat bli sju, åtta mål från oss, säger Thuresson och fortsätter: 

– Men det är rätt så bra, vi spelar noggrant och följer spelidén. I andra halvlek har vi bollen nästan hela tiden. Det är ju ett sämre lag vi möter, det får vi ha med oss också, men vi ska nog vara nöjda med den här första matchen.

Var det något särskilt ni fokuserade på i matchen?

– Vi ville jobba med hög press och det funkade ganska bra. De tryckte bara upp bollen långt i slutet.

Och hur kändes det för egen del?

– Det kändes bra, men jag hade en del dåliga avslut. Jag orkade springa i alla fall och tycker vi hade bra kombinationer och hittar rätt ytor. Som sagt, hade det blivit sju, åtta mål till från oss så hade det varit riktigt bra, avslutar Rickard Thuresson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa