Ruud vände mot Rubljov – klar för semi

Casper Ruud fortsätter att skriva norsk tennishistoria. Den 22-årige stjärnan är klar för semifinal i ATP-slutspelet efter en dramatisk vändning mot Andrej Rubljov.

Casper Ruud firar segern i ATP-slutspelet.

Casper Ruud firar segern i ATP-slutspelet.

Foto: Marco Alpozzi/LaPresse

Fotboll2021-11-19 18:01

Han vann med setsiffrorna 2–6, 7–5, 7–6.

Ruud hade inte lyckats besegra sin ryske motståndare på fem tidigare försök – men den trenden skulle han sätta stopp för.

– Det är en fin dag för mig. Det har varit ett speciellt år, och det är härligt att följa upp det med bra matcher här, säger han i segerintervjun.

Det började däremot inget vidare. Världsfemman Rubljov kopplade greppet omgående och tog hem första set med klara 6–2.

Ruud lyckades kvittera och tvinga fram ett tredje set – som blev en tät historia. Matchen avgjordes till slut i tiebreak där norrmannen var snäppet vassare.

Ruud kvalade in till den säsongsavslutande turneringen som förste norrman genom tiderna. Nu har han dessutom tagit sig vidare från gruppspelet.

I semifinalen väntar återigen ryskt motstånd, nämligen världstvåan Daniil Medvedev. Den matchen spelas i morgon, lördag.

Novak Djokovic, som var klar för semifinal sedan tidigare, tog sin tredje raka seger i turneringen mot britten Cameron Norrie. Den serbiske världsettan vann med 2–0 i set (6–2, 6–1). Han möter tysken Alexander Zverev i semifinal, även den matchen spelas i morgon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!