Rydström: "Kan inte ersätta Anders"

Malmö FF-spelarna var tagna och oroliga när Anders Christiansen drabbades av hjärtproblem. Lagkaptenen missar resten av säsongen. –Vi kan inte ersätta Anders, varken som människa eller spelare, säger tränaren Henrik Rydström efter 5–0 hemma mot Degerfors.

Anders Christiansen kan inte spela mer fotboll i år. Arkivbild.

Anders Christiansen kan inte spela mer fotboll i år. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2023-06-05 22:03

Det var under en träning veckan inför bortamatchen mot Elfsborg (0–3) den 28 maj som MFF:s lagkapten Anders "AC" Christiansen drabbades av plötslig yrsel och illamående. En vecka senare kom beskedet att dansken har hjärtproblem och missar resten av säsongen – Christiansen har fått en ICD-dosa, en sorts pacemaker inopererad.

"Många var tagna"

– Vi hade dagar in på Elfsborgsmatchen där det fanns en oro bland spelarna och många var tagna. Sedan fick spelargruppen beskedet att Anders är borta resten av året, men att han är vid gott mod. Det var skönt, men jag tycker att gruppen har hanterat de här tuffa sakerna på ett väldigt bra sätt, säger Henrik Rydström.

Inför matchen hyllades Christiansen genom att spelarna gick in med tröjor som hade AC tryckt på bröstet. När matchen blåstes i gång körde MFF över Degerfors med hela 5–0.

– Vi kan inte ersätta Anders, varken som människa eller spelare. Men vi kanske kan göra på ett annat sätt och lite av det såg vi kanske i dag, säger Rydström.

Spelade för "AC"

MFF-försvararen Niklas Moisander gjorde comeback mot Degerfors efter sin korsbandsskada förra hösten.

– Sista dagarna har jag tänkt mycket på "AC". Han är fin människa och en otrolig spelare. I dag ville vi spela för honom. "AC" har haft det tufft nu naturligtvis, mina tankar har varit mycket med honom, säger finländaren.

Sebastian Nanasi, tvåmålsskytt mot Degerfors, om Christiansens hjärtproblem.

– Det är klart att det har påverkat oss, det är sjukt tråkigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!