Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? –Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. –Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Malmö FF:s tränare Henrik Rydström.

Malmö FF:s tränare Henrik Rydström.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2023-10-02 22:18

Svenska fotbollförbundet meddelade under måndagen att Janne Andersson avgår som förbundskapten för herrlandslaget om Sverige inte når fotbolls-EM nästa sommar.

Efter den allsvenska mötet mellan Malmö FF och Brommapojkarna (2–1) på stadion i Malmö fick de båda lagens tränare frågan om de redan hört något från förbundet.

– Nej, det har jag inte. Jag tror inte att de ens funderar på att höra av sig till mig i nuläget. Det är fullt fokus på BP, säger den tidigare landslagsbacken Olof Mellberg.

– Nej. Absolut inte, säger MFF-tränaren Henrik Rydström

Finns det något intresse för att ta över jobbet?

– Ingen aning. Det känns så långt borta i mina tankar nu. Vi behöver se till så att vi inte ramlar ur allsvenskan, säger Mellberg, vars BP ligger på kvalplats.

– Nej. Jag behöver inte motivera det, säger Henrik Rydström och fortsätter:

– Jag är otroligt nöjd här och vill se till att vi gör en bra säsong.

Tre EM-kvalmatcher återstår för Sverige. Blågult måste först och främst ta tre raka trepoängare mot Belgien, Azerbajdzjan och Estland, men både Belgien och Österrike måste tappa poäng för att Sverige ska kunna passera någon av nationerna. I nuläget är Sverige sju poäng efter gruppens två topplag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!