Rysarmatchen: Allt kan avgöras

Raffinerat värre. Ja, det är det verkligen när Hultsfreds FK tar emot Hultsjö på Knektavallen – i en ren seriefinal. "Det ska bli jätteroligt", säger HFK-tränaren Niklas Föghner.

Hultsfreds FK tar ett stort steg mot serieseger om de vinner mot Hultsjö.

Hultsfreds FK tar ett stort steg mot serieseger om de vinner mot Hultsjö.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-09-22 10:30

Hultsfred 32 poäng, Hultsjö 32 poäng – Frödinge 32 poäng (en match mer spelad). Vilken rysare det är i serietoppen i division tre NÖ. Mycket talar för att allt avgörs i helgen.

– Det är absolut en avgörande match i helgen. Den som tar en trepoängare blir med all sannolikhet seriesegrare. Det är en match vi ser fram emot och en match där vi dessutom har revansch att utkräva, säger Niklas Föghner.

Så är det. HFK har bara gått tomhänt från planen två gånger i år. Första gången borta mot just Hultsjö.

– Vi var faktiskt totalt utspelade och förlorade med 5–0. Hultsjö är ett bra lag, med flera bra spelare och duktiga på fasta situationer.

Hultsfred har fördel av att de har bättre målskillnad än tabelltvåan. Det skiljer elva mål till HFK:s fördel.

Vad blir viktigt på söndag?

– Att vi spelar som ett lag och göra det vi är bra på. Jobba hårt, ligga på rätt sida, ordning och reda och att vi använder oss av våra två skickliga anfallare (Frida Pöder och Caroline Phalén).

I HFK saknas Mathilda Hemmingsson.

Matchdags

Hultsfred-Hultsjö Det vankas ren seriefinal i division tre när HFK tar emot Hultsjö. Lagen är på samma poäng med bara två omgångar kvar att spela. Hultsfred har fördelen av att ha bättre målskillnad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om