Rysslands kritik: "Håll politik utanför sporten"

Icke ryska spelares kontrakt förblir pausade fram till 30 juni 2023, det meddelade internationella fotbollsförbundet Fifa tidigare. Det får det ryska fotbollsförbundet RFS att se rött.

Ordförande för det ryska fotbollsförbundet RFS Aleksandr Dyukov riktar kritik mot pausandet av kontrakt. Arkivbild.

Ordförande för det ryska fotbollsförbundet RFS Aleksandr Dyukov riktar kritik mot pausandet av kontrakt. Arkivbild.

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Fotboll2022-06-25 15:24

Nyligen fick utländska spelare i den ryska ligan beskedet att deras kontrakt som var temporärt pausade, vilket möjliggjorde utlåningar till andra klubbar, förlängdes till den sista juni nästa år på grund av kriget i Ukraina.

RFS och det ryska ligaförbundet har via ett pressmeddelande gett sin syn på saken.

"Att hålla politik utanför sporten är något som Fifa sagt är en av de viktigaste sakerna. Det här beslutet visar däremot tvärt om. Beslutet att fortsatt pausa spelarnas kontrakt är direkt diskriminerande mot en av fotbollsfamiljens största som inte har något med saken att göra"

Förbundet menar att de inte långsiktigt kan planera hur klubbarna ska överleva finansiellt. De trycker på att spelares kontrakt kan gå ut utan att klubbarna får någon ekonomisk kompensation. De kommer tillsammans med ligaförbundet att vidta rättsliga åtgärder.

Svenska spelare kontrakterade till ryska klubbar: Filip Dagerståhl (IFK Norrköping), Sead Haksabanovic (Djurgården), Jordan Larsson (AIK) och Armin Gigovic (Helsingborgs IF).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!