Lindblom: "Alltid roligt att möta dem"

Aneby SK, borta. Det är vad som väntar Gullringens GoIF tisdag kväll. "Vi ser fram mot att möta dem. Det är trevliga killar i laget och vi känner varandra bra", säger tränaren Ola Lindblom.

Aneby borta väntar för Gullringen.

Aneby borta väntar för Gullringen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-06-27 05:00

Tätt på given, mot Aneby SK. Ja, så är det. Det var inte alls länge sedan lagen möttes senast. Snarare bestämt 6 juni, då på Gullemon. Det blev en speciell match den gången, då Gullringen fick backen Martin Höglind utvisad i samband med 2–0-målet i slutet av den andra halvleken. Trots det lyckades Gullringen hålla undan till seger och det ganska ohotat.

– Visst hade Aneby mer boll än oss i andra halvlek, men de skapade nästan ingenting. Vi hade väl den farligaste chansen genom Jesper Wärnehall.

Nu är den matchen historia. Nu väntar en ny.

– Jag hoppas att vi kan få till ett ännu bättre spel än vi vad vi hade mot dem när vi möttes senast. Jag var inte helt nöjd då. Sen vet vi att det kommer bli en svår uppgift. Aneby brukar vanligtvis spela en fin fotboll och är ett bra lag, men har inte fått till det riktigt än, säger Ola Lindblom.

Gullringen lär komma till mötet mot Aneby med starkt självförtroende. I senaste matchen avfärdades Höreda på ett enkelt och smidigt sätt. Gulsvart vann med hela 6–2.

– Det var en ganska lustig match. Höreda brukar vara mycket bättre än vad de var nu, samtidigt som det förstås var skönt att vi vann och att vi gjorde många mål.

Hur är läget i truppen?

– Marcus Oscarsson Johansson är förmodligen tillbaka. Däremot är Svartz (Alexander) avstängd. Petter Gustafsson, Linus Hillström och Martin Höglind saknas också.

Gullringen har tre matcher kvar innan sommaruppehållet:

– Vi skulle behöva vinna de tre matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!