Gullringen har drömläge mot Tranås: "Helt annat läge"

Tranås borta. Det brukar inte vara Gullringen melodi. Förlust 3–1 förra säsongen och 5–1 i baken 2022. Är det läge för revansch på fredag. "Nu kommer vi med hyfsat fullt lag för en gångs skull så jag hoppas att det är dags", säger spelande tränaren Ola Lindblom.

Gullringen inledde säsongen med 3-0-vinst hemma mot Malmbäck. Nu väntar Tranås borta på fredagen.

Gullringen inledde säsongen med 3-0-vinst hemma mot Malmbäck. Nu väntar Tranås borta på fredagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-17 18:00

Gullringen och Tranås har varit bittra rivaler i toppen av fyran de senaste säsongerna. De två senaste har Tranås tagit andraplatsen i serien och fått kvala. Mycket tack vare segrarna mot Gullringen.

– Vi har varit extremt skadedrabbade inför båda de senast matcherna i Tranås. Nu är läget ett helt annat, säger Lindblom och lyfter fram flera faktorer som talar för hans lag.

– Att matchen spelas på konstgräs gynnar vårt spel och så åkte Tranås på en tung smäll i premiären där de föll med 3–1 mot Sävsjö borta. Det gör dem säkert extra revanschsugna, men det talar ändå en del för att Tranås inte har lika starkt lag i år. De har inte presterat som bäst på försäsongen heller.

Gullringen kommer från en stabil 3–0-vinst hemma mot Malmbäck. Då fanns det frågetecken för en rad spelare som varit sjuka i veckan. Nu är det stor skillnad.

– Vi var 21 spelare på träningen i tisdags. Det var bara Melker Johansson och Rasmus Samuelsson som saknades på grund av sina ihållande skador. Sedan fick målvakten Tom Polder en smäll i den senaste matchen och behöver vila. Därför är det lägligt att Petter Gustafsson är redo för spel igen.

Det låter som du har angenäma problem framför dig när du ska ta ut startelvan?

– Ja, det finns många valmöjligheter och det känns ju extra skönt med tanke på hur det varit inför matcherna mot Tranås de senaste åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!