2–16 på två matcher – Tuna behöver vända trenden

IFK Tunas formsvacka är avgrundsdjup för tillfället efter förluster med 9–0 och 7–2. "Försvarsspelet har brustit över hela planen. Nu gäller det att få stopp på målfödet bakåt mot Tenhult på lördag", säger IFK Tunas tränare Thomas Kongstad.

Thomas Kongstads IFK Tuna behöver fokusera på defensiven för att vända trenden.

Thomas Kongstads IFK Tuna behöver fokusera på defensiven för att vända trenden.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-09-10 19:00

Med 2–16 i målskillnad på två matcher kan IFK Tuna inte skylla på otur utan helt enkelt konstatera att det är något fundamentalt fel med lagets försvarsspel.

– Att siffrorna kan rinna iväg lite i en match kan hända, men som vi spelat på sistone så är det inte svårt att förstå att det är något som fattas i vårt försvarsspel. Problemet är inte bara själva försvarslinjen utan det är över hela planen som det inte fungerar. Mot Tranås så bjöd vi på för stora ytor för dem att anfalla på samtidigt som vi blev stillastående. Stundtals kom de med 7-8 man och anföll mot våra fyra och det håller ju inte, säger Thomas Kongstad som lagt stort fokus på försvarsspelet under veckans träningar.

– Vi har verkligen pratat igenom grunderna och poängterat att det är defensiven som kommer i första hand i matcherna nu. Sedan är det en sak att sitta vid ritbordet och prata om det och en annan att göra det ute på planen, säger Kongstad som vill se sitt lag hitta kontrollen igen mot Tenhult hemma på lördagen.

– Det viktigaste är att vi inte får ett tidigt baklängesmål.

IFK Tunas trupp mot Tenhult:  Enoch Inkoom, Dennis Nilsson, Mohamed Nori, Johan Carlsson, Lukas Karlsson, Filip Gustafsson, Theo Krantz, Mahmood Al Hasson, Ibrahim Doumbia, Martin Carlsson, Simon Pettersson, Filip Ingemarsson, Albion Mataj, Anton Carlsson och Mattias Fridell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!