Så är läget i Kisa BK – kan missa stjärnvärvningen

Kisa BK har värvat flera namnkunniga spelare och är en spännande nykomling i "fyran". Sporten har pratat med tränaren Greger Johansson om truppens kvalité, osäkerheten kring stjärnvärvningen från Brasilien – och beslutet att börja träna redan nu.

Inför återkomsten i division 4 har Kisa BK värvat flera duktiga spelare, bland annat Leo Barros från Kap Verde (i mitten). Senast han spelade i Östergötland snittade han nästan två mål per match i division 5-laget Östria Lambohov. Däremot är det oklart hur det blir med brassen Matheus Fernandes (till vänster). Från årets trupp har Marwan Al-Inizi (till höger) tackat för sig.

Inför återkomsten i division 4 har Kisa BK värvat flera duktiga spelare, bland annat Leo Barros från Kap Verde (i mitten). Senast han spelade i Östergötland snittade han nästan två mål per match i division 5-laget Östria Lambohov. Däremot är det oklart hur det blir med brassen Matheus Fernandes (till vänster). Från årets trupp har Marwan Al-Inizi (till höger) tackat för sig.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-12-15 11:30

Precis som vanligt finns det vinnare och förlorare i dessa Silly Season-tider. Kisa BK tillhör definitivt den första kategorin. Efter seriesegern i division 5 har KBK spetsat truppen – rejält.

– Det känns bra. Vi gjorde klart med våra tilltänkta nyförvärv tidigt och har suttit lugnt i båten ett längre tag, säger Greger Johansson.

Hur har ni resonerat under hösten?

– Vi ville spetsa till truppen, utan att värva för mycket. Och det tycker jag att vi har lyckats med. Det är fortsatt truppen från 2020 som vi bygger vidare på. Sedan har det kommit in några duktiga spelare som höjer konkurrensen i alla lagdelar.

KBK har värvat följande sju spelare: Matheus Fernandes (Brasilien), Leo Barros (Kap Verde), Abdi Said (Linghem), Philip Wahl (Malmslätt), Simon Bodén (Linghem), Kalle Kindén (Slätmon) och Jacob Lindblom (ÅFF U19).

Risken är dock stor att Matheus Fernandes, som är den bästa spelaren på papperet, inte kommer spela något nästa år.

– Det börjar kännas lite tröstlöst med coronan. Matheus är hemma i Brasilien och måste få ett godkännande från deras migrationsverk innan han kan resa till Sverige. Det är väldigt tungrott. För tillfället räknar vi inte med honom. Det blir snarare en jättebonus om han kommer, säger Greger Johansson.

I övrigt är KBK-tränaren mycket belåten med nyförvärven till nästa säsong.

– Linköpingskillarna känner jag till väl. Sedan ska det bli intressant att följa Jacob Lindblom. Jag har hört mycket positivt om honom. Dessutom är Kalle Kindén tillbaka i Kisa efter en sejour i Slätmon. Han kommer ge spelarna i backlinjen ytterligare konkurrens.

För de allra flesta i lokalfotbollen är Leo Barros, Abdi Said, Philip Wahl och Simon Bodén nya bekantskaper. Hur bra är dem?

– I mina ögon är det kvalitetsspelare. Alla fyra är riktigt bra och har spelat högre upp. Leo har till och med nosat på division 1 i Stockholm.

Elaka tungor menar att det är en kortsiktig satsning att värva spelare utifrån, som inte har någon koppling till Kisa sedan tidigare. Vad säger du om det?

– Vi har kvar stommen som består av renodlade Kisakillar. För att hitta nyförvärv valde vi att titta mot Linköpingshållet, istället för Småland där det är så många klubbar som konkurrerar om samma spelare. Jag är glad över att vi lyckades locka Linköpingskillarna till Kisa, trots att det skiljer några mil. Flera av dem har jag tränat tidigare, så jag är väl införstådd med vad det är för spelare och personligheter vi fått in.

– Vi får väl se vad folket tycker efter nästa säsong. Jag är i alla fall supernöjd med den här truppen. Det är en bra blandning av unga och rutinerade spelare. Nu är det min uppgift att få till helheten.

Hur kommer laget klara sig 2021?

– Vi känns slagkraftiga. Samtidigt är vi nykomlingar och det är svårt att veta hur bra serien kommer vara. Jag upplever att det har varit en ojämn kvalité på "fyran" de senaste åren.

Det blir första gången sedan 2016 som Kisa BK spelar i division 4. För att spelarna ska komma väl förberedda har KBK redan dragit igång den gemensamma träningen.

– I linje med de nya restriktionerna är det små grupper som tränar på olika tider. Vi håller igång och spelar för att det är kul. Förhoppningsvis kan vi starta försäsongen på allvar efter nyår, säger Greger Johansson.

Enligt det nuvarande spelschemat blir det ett prestigemöte direkt. Den 21 februari möts Kisa BK och Rimforsa IF i Östgötacupen.

De har lämnat Kisa BK

Samuel Lindell (Gullringens GoIF): "Samuel spelade visserligen inte så mycket den senaste säsongen, men det är synd att han har lämnat. Det är en fantastisk kille som sprider glädje. Han är född 1999 och har många bra år framför sig om han själv vill", säger Greger Johansson.

Marwan Al-Inizi (ingen ny klubb än): "Musti är småbarnsförälder och känner att pendlingen från Linköping tar för mycket kraft. Det är samma sak där. Det är synd att han inte fortsätter."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!