Brorsson: "Spelarna är väldigt engagerade"

Efter fem veckor med fullt fokus på styrka och fysik är Vimmerby IF redo för nästa fas av försäsongen. Om drygt två månader väntar seriepremiären. Vill det sig väl kan laget förstärkas av två rutinerade nyförvärv tills dess.

Malin Rydén är ny från Hultsfred och har visat lovande takter i VIF på försäsongen.

Malin Rydén är ny från Hultsfred och har visat lovande takter i VIF på försäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-08 05:30

Sporten möter upp Vimmerby IF:s tränarduo Pierre Brorsson och Patricia Pöder på Ceos. De förbereder ett av veckans tre träningspass. Laget har fem veckors försäsongsträning tillsammans bakom sig och de nya tränarna har fått en chans att lära känna spelartruppen.

Hur har den första tiden varit?

– Det är bara positiva intryck. Spelarna är väldigt engagerade och det är både kul och en förutsättning för att det ska bli något bra av det här, säger Pierre Brorsson som har många års erfarenhet av tränarsysslan.

– Det är första gången jag har hand om ett damlag, men jag kan inte säga att det är någon större skillnad mot att träna herrar.

undefined
Patricia Pöder och Pierre Brorsson är Vimmerby IF:s nya tränarduo.

Under den första delen av försäsongen var det träning på gym som gällde för spelarna ett av de tre passen varje vecka. 

– Från och med i måndags är det bara fotbollsträning som gäller. Vi har lagt mycket fokus på styrka och fysik tidigare och det har redan gett resultat. När vi tränade i bolltältet i måndags var det högt tempo. Det märks att spelarna har både bättre ork och mer spring i benen.

Något som Frida Pöder kan intyga.

– Jag har aldrig tränat så hårt under en försäsong tidigare. Det ska bli spännande att se vad det ger för resultat ute på planen sen, säger Pöder som följde tisdagens träning från sidan.

– Jag har varit förkyld i några dagar och tar det lite lugnt.

undefined
Nathalie Johansson, Stina Kägo Bragsjö, Molly Levin, Saga Stejdal och Anna Karlsson i VIF tränar tre pass i veckan under försäsongen.

Laget har en månad kvar till första träningsmatchen mot Växjö BK som spelas den 4 mars. Seriepremiären mot Bankeryd borta sker den 15 april.

– Det blir ett lagom upplägg med ett par träningsmatcher och ett träningsläger på Bosön andra helgen i mars. Truppen kommer vara lite tunn framöver då vi har flera spelare som även spelar innebandy.

VIF har värvat Shams Tarabeih och Malin Rydén från Hultsfred så här långt. De har även gjort klart med en fortsättning för Greta Koponen.

– Shams kan inte träna fullt ut eftersom hon pluggar i Växjö. Malin har kört på fullt ut och ska bli väldigt intressant att se. Hon har stor utvecklingspotential, säger Patricia Pöder.

undefined
Anna Karlsson kan bli aktuell för en comeback i Vimmerby IF.

Är det fler spelare på ingång?

– Det finns ett par namn till som är intressanta. Vi får se om det löser sig. Sedan har Anna Karlsson och Emma Jones varit med och tränat med oss en hel del redan. De funderar på att göra comeback och de vore ett välkommet tillskott med sin rutin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!