Så är läget i VIF inför nyckelmatchen: "Inte helt hundra"

Ett tillskott på mittfältet och ett avbräck i anfallet. Det har Vimmerby IF inför eftermiddagens bortamatch mot Waggeryds IK. "Vi är tillbaka på rätt nivå nu, men får se upp med Waggeryd som är bättre än många tror", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Simon Larsson är på god väg tillbaka från sin skada, men är inte redo för spel mot Waggeryd i eftermiddag.

Simon Larsson är på god väg tillbaka från sin skada, men är inte redo för spel mot Waggeryd i eftermiddag.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-08-31 11:05

Ett VIF som fortfarande har goda möjligheter i tätstriden mot ett Waggeryd som krigar för nytt kontrakt. Det kan låta som en bra chans till tre för Vimmerbylaget. Samtidigt fick VIF känna på i vårens möte som slutade 1–1 att motståndarna har kapacitet.

– I den matchen hade vi ett klart övertag i första halvlek och borde ha gjort fler mål än ett. Sedan kom de tillbaka i andra samtidigt som vi blev lite försiktiga. Det straffade sig och Waggeryd kvitterade på en frispark i slutet, säger Falkevall som nyligen såg Waggeryd besegra Hemgårdarna borta med 2–1.

– Waggeryd är disciplinerade i sitt försvarsspel och vassa i sina kontringar. Vi måste vara påslagna och noga att ta jobbet när vi tappar boll. Samtidigt hoppas jag att vi kan dra nytta av ett större bollinnehav med högt passningstempo och föra matchen på det viset.

Efter att ha börjat höstsäsongen med tre raka förluster vann VIF med 3–1 hemma mot IK Vista senast. Falkevall känner att laget är på rätt väg igen.

undefined
Haris Dreco är tillbaka på mittfältet för Vimmerby IF.

– Vi har haft bra träningar i veckan och börjar få tillbaka många spelare som varit ifrån den senaste tiden. Det gör att nivån på träningarna är där jag vill ha den och det underlättar förstås mycket.

Hur är läget i truppen inför dagens match?

– Haris Dreco är tillbaka efter avstängning och går in på mittfältet. Däremot är inte Selatin Shaljani tillgänglig. Jag hade även hoppats på att Simon Larsson skulle vara redo för spel efter sin skada. Han har tränat i veckan, men är inte helt hundra än. Därför får han vänta lite till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!