Så är läget i VIF – intressanta spelare på radarn

I många år var Vimmerbys herrlag i fotboll positionerade som solklar etta i trakten. Så är det inte längre. Nu sneglar man uppåt igen. "Vi ligger bra till i fas på spelarsidan", säger David Lindgren inför återstarten.

David Lindgren kommer att få en större roll kring herrlaget i Vimmerby IF kommande säsong.

David Lindgren kommer att få en större roll kring herrlaget i Vimmerby IF kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-11-15 19:00

Uppehållet var kort. Mycket kort. I veckan drar spelarna på sig träningsdressen på nytt och ger sig ut på konstgräset på Arena Ceos.

VIF-herrarna kommer att göra det med en till stora delar intakt spelartrupp från den gångna säsongen, som det verkar.

– Som alltid är det prio på att försöka behålla spelarna och det ser väldigt bra ut, säger verksamhetschefen David Lindgren och fortsätter:

– Ingen har aviserat att de ska lämna och de flesta är klara för en fortsättning. Med tanke på att några av klubbarna i närheten spelar i förbundsserier så är det ett bra kvitto på att de trivs här och vill spela kvar i Vimmerby IF.

Hur det blir med spelarna som lämnade för studier i höstas återstår dock att se.

– Vi vet inte riktigt hur det blir med dem. Spelar de kvar så ser vi det som en bonus, menar Lindgren och syftar bland annat på Elias Hallingfors, Ali Mohammed Mustafa och Albin Hellenstierna.

På pluskontot kan VIF hittills räkna in Niklas Gunnarsson, som återvänder efter en kort sejour i Frödinge. 

– Nicke är en toppvärvning. Vi har också ytterligare ett par spelare på gång som vi hoppas kan förstärka laget. Målet är att skapa förutsättningar för att på allvar kunna vara med och slåss om en plats i division tre. Det är ett hårt och långt jobb som krävs för att nå dit.

David Lindgren menar att Vimmerby är redo för att klättra uppåt i seriehierarkin igen.

– Vi känner just nu att det är rätt läge för att verkligen försöka gå upp. Arbetet vi gör på ungdomssidan börjar ge frukt och vi har många unga intressanta spelare som är med och konkurrerar.

Är det klart hur ledarsidan kommer att se ut 2022?

– "PG" (Patrik Gunnarsson) är ju klar sedan tidigare. Det är vi jättenöjda med. Han har ett helt fantastiskt engagemang. I övrigt hoppas vi behålla ledarstaben, från målvaktstränare till lagledare.

Är det klart med assisterande tränare?

– Som planeringen ser ut just nu blir det ingen uttalad assisterande utan tanken är att det är flera personer som kommer att vara med och stötta och hjälpa "PG", säger David Lindgren och avslöjar att han själv är en av dem som kommer att finnas med kring herrlaget.

– Jag kommer att vara mer synlig och också mer delaktig. Sedan tror och hoppas vi att Christer (Eriksson) är öppen för att fortsätta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!