Så är läget i Vimmerby IF inför omstarten

Vimmerby IF:s andra halva av säsongen drar igång under veckan och efter att flera spelare aviserat att de lämnar laget har nu tre lokala spelare varit med och tränat med VIF. "Alla tre är intressanta för oss", säger tränaren Johan Carlsson.

Johan Carlssons VIF drar igång seriespelet på söndag igen.

Johan Carlssons VIF drar igång seriespelet på söndag igen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-07-30 11:55

Vimmerby IF drar igång den andra halvan av säsongen i division tre på söndag. Men redan nu på onsdag ställs man hemma mot IFK Västervik, som till vardags spelar i division fyra, i cupen. VIF:s tränare, Johan Carlsson, förklarar att cupmatchen kommer att ses som en förberedelse inför seriespelet och man kommer att rotera spelare.

– Vi har redan nu bestämt tre byten vi ska göra och sex spelare kommer bara att spela en halvlek var. Men vi går in med inställningen att vinna matchen och det blir förberedande inför söndagens match, säger Johan Carlsson.

VIF har annars haft ett ganska så oroligt sommaruppehåll där flera spelare har bekräftat att de lämnar eller kan lämna klubben. Det rör sig om Jakob Kus, Daniel Gorges och Oskar Bergman. På nyförvärvs-fronten har det dock varit tyst, men Johan "JC" Carlsson bekräftar nu att tre lokala spelare varit och testat med laget under de inledande träningarna efter uppehållet. Det handlar om Sebastian Strömbom från HFK, Elias Hallingfors från Södra Vi IF och Tim Håvestam från IFK Västervik.

– Alla tre (Sebastian, Elias och Tim) är intressanta för oss annars hade de inte varit med och tränat. Men det är spelare vi skulle kunna ta in på sikt, ingen är aktuell just nu. Sen är det sektionen som sköter nyförvärv och så, jag har inte hört något nytt, säger "JC".

Det har inte gått som planerat för VIF i serien i år och laget ligger på nedflyttningsplats när halva säsongen återstår. Till nystarten vill "JC" se ett mer aktivt VIF och han tycker även att fysiken hos spelarna måste förbättras markant.

– Vi måste ut och ta tag i det och ta lite ansvar. Sedan måste vi få upp fysiken. Jag tycker att grundträningen ser otroligt dålig ut hos vissa och det är det vi har försökt lägga fokus på under de få träningarna vi haft nu innan serien drar igång igen. Men det är inget vi kommer att kunna ändra på direkt just nu, säger han.

Mohammad Jafr Mostafa har en känning i knät och kommer inte att spela mot IFK Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!