Så blir det med tränarna i HM IS

Tränarna och de flesta spelarna ser ut att bli kvar i både herr- och damlaget hos HM IS. "Det är i stort sett ingen som har sagt att han ska sluta", säger ordföranden Roger Olofsson om herrlaget.

Tränarna på både dam- och herrsidan i Hjältevads Mariannelunds IS ser ut att stanna.

Tränarna på både dam- och herrsidan i Hjältevads Mariannelunds IS ser ut att stanna.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-10-29 12:15

Hjältevad Mariannelunds herrlag slutade förra säsongen i mitten av division 5. Närmare bestämt blev de sjua, med 26 inspelade poäng på 22 matcher. 

Herrtruppen från förra året ser ut att kunna vara intakt när nästa säsong drar igång. Det säger Roger Olofsson, som är ordförande i HM IS och lagledare för herrlaget. 

 – Det ser ganska bra ut. Vi har ringt runt och kontaktat alla spelare från föregående år och egentligen är det i stort sett ingen som har sagt att han ska sluta. Det är en kille som flyttar till Nässjö så han är lite osäker och sedan slutar Adam Rosenqvist, vår 42-åriga trotjänare, som även är assisterande tränare. Sedan vet man ju aldrig, men just nu ser vi inte ut att tappa någon mer. 

Olofsson lägger till: 

 – Vi har även varit i lite inledande kontakt med ett par spelare utifrån. Jag vill inte säga några namn än, men det kanske blir något nyförvärv. 

En nyhet till nästa säsong kan bli att P03-laget som vann sin ungdomsserie flyttas upp till seniorlaget. 

 – Det kan bli svårt att spela i en U17-serie. Det är få lokala klubbar som får ihop lag i den åldern och då blir det långa resor och tuffa matcher mot de allra bästa klubbarna. Därför kommer de med största sannolikhet flyttas upp till A-truppen. 

Huvudtränaren Jesper Stejdahl kommer fortsätta på sin post. Däremot tittar HM IS på att få in en till tränare. 

 – Vi vill gärna ha en till med samma ansvar som Jesper. Om vi flyttar upp 03:orna kan det där lösas per automatik, för då ser det ut som att vi får med tre, fyra tränare därifrån, säger Roger Olofsson. 

HM IS damer, som spelar i division 4, har en tunn trupp. 

 – Vi har inte så mycket folk och det skulle behövas fler. Det är tuffare på damsidan, men de gör sitt bästa och kämpar på i det läge som är, säger Olofsson, som vill berömma laget för den säsongen de gjorde i fyran. 

 – Det var många unga tjejer i femtonårsåldern och dåligt med folk. De har gjort det jättebra. 

Det ser ändå ut som att de flesta i damlaget kommer fortsätta. 

 – I den åldern de flesta är borde det inte vara något problem. Vi har inga som slutar gymnasiet och flyttar eller så av den anledningen, berättar ordföranden. 

Damlagets tränarduo Roger Angenfeldt och Linda Johansson ser ut att fortsätta nästa säsong.

Jesper Stejdahl kommer vara huvudtränare i herrlaget även nästa säsong.
Jesper Stejdahl kommer vara huvudtränare i herrlaget även nästa säsong.
Karta: Hjältevad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!