TIPSET: Så slutar helgens heta matcher

Ny fotbollshelg. Ny tippning. Sportens Torbjörn Allvin och Magnus Strömsten har försökt klura ut hur tio av de kommande fotbollsmatcherna slutar.

Matilda Hemmingssons Hultsfred spelar derby mot HM IS hemma, Södra Vi och Storebro möts, Kisa rakar fjärde raka och Isack Thuressons Djursdala kan ta tredje raka.

Matilda Hemmingssons Hultsfred spelar derby mot HM IS hemma, Södra Vi och Storebro möts, Kisa rakar fjärde raka och Isack Thuressons Djursdala kan ta tredje raka.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-28 17:00

Vimmerby-Hjulsbro
(Division 2 dam, fredag)
ALLVIN: Båda lagen har inlett med två vinster efter tre spelade matcher. Svårbedömt? Visst. VIF kommer från en riktig propp, förlust med 8–3 mot Kenty. Frågan är om det har påverkat laget? Hjulsbro vann å sin sida komfortabelt mot Vetlanda, som tycks ha det rejält svårt i år. Vi tror ändå på en klar seger för gulsvart, där självklart Nathalie Johansson kommer ha en nyckelroll. Hon är i delad skytteligaledning så här långt, med fem fullträffar. Där lagkamraten Tyra Andersson skuggar på fyra baljor. 

Tips: 4–1

undefined
Södra Vi och Storebro möts och är på jakt efter sina första poäng för säsongen.

Södra Vi-Storebro
(Division 5, fredag)
STRÖMSTEN: Två lag på poängjakt efter att de båda inledande matcherna slutat med förlust. Här ger vi vårt tips till Södra Vi, som har med sig en färsk cupvinst i ryggen efter segern mot Djursdala tidigare den här veckan. Har också fördel av hemmaplan. Södra Vi vann när lagen möttes i en cupmatch under försäsongen. 

Tips: 3–1

Stjärnan-Hultsfred
(Division 5, fredag)
ALLVIN: Två tippade topplag ställs nu mot varandra i den tredje omgången. Laget från Påskallavik har inlett seriespelet övertygande med två raka vinster och brukar alltid vara svårspelade hemma på idylliska Örnehed. Två nyckelspelare tvingades dock kliva av i slutet av matchen mot Storebro. Om de inte kan vara med är laget klart försvagat. HFK kommer från en brakförlust mot Myresjö i cupen, men slog tillbaka Fårbo med hela 6–1 i seriespelet. Målfarlige Diego Nicolas Toribio Urrutia gjorde tre av dem då. 

Tips: 2–2

undefined
Jonathan Stridhs Djursdala SK går före tredje raka hemma mot Tenhult.

Djursdala–Tenhult
(Division 4, lördag)
STRÖMSTEN: Hybris? Nej, det finns det nog ingen risk för. Djursdala är fortfarande underdog i de flesta matcher i serien. Det kan förstås förändras om laget fortsätter att vinna. Två vinster i rad nu. Det kan mycket väl bli en tredje. Tenhult känns inte lika starka som de varit tidigare. Kalle Göthberg ordnade en skön trepoängare för Tenhult senast, då de vann mot Ölmstad i slutminuterna. 

Tips: 3–2

Boren-Kisa
(Division 3, lördag)
ALLVIN: Vad ska vi säga? Så här kanske: Att framgångsvågen bara fortsätter för KBK. Nu toppar nykomlingen överraskande division tre, där lördagens motståndare Borens IK är trea. Alltså, upplagt för ett ovisst toppmöte. Känslan här är att Kisa faktiskt (!) går bet. Motalalaget känns vassa och har flera meriterade spetsspelare i truppen. Noterbart är att förre ÅFF-profilen Erik Moberg anställs som klubb- och marknadsansvarig i dagarna. Notera att den här matchen tv-sänds på www.vimmerbytidning.se, med start 15:00 på lördag.

Tips: 3–1

undefined
Kisa BK har inlett serien med tre raka segrar. I helgen väntar en tuff bortamatch mot Boren.

Vetlanda-Rimforsa
(Division 2 dam, söndag)
STRÖMSTEN: Jumbomöte med två lag som vare sig tagit poäng på tre matcher eller gjort mål. Vetlanda har fått en ännu tyngre start än RIF med hela 19 baklängesmål. Vi vet att trender kommer att brytas här. Vi tror till Rimforsas fördel, trots bortaplan. Maja Bjerkinger blir matchvinnare i Rimforsa med lysande målvaktsspel. Framåt blir det minst två mål. 

Tips: 0–2

Hebe-Virserum
(Division 6, söndag)
ALLVIN: Nytt kommunderby vankas. Båda lagen suktar efter säsongens första trepoängare. Båda kommer närmast också från förluster mot Hjorted/Totebo. På förhand helt ovisst. Två relativt orutinerade lag ställs mot varandra. Vinnare? Tja, vi håller Virserum som knapp favorit. Rätt eller fel? Det får vi se. 

Tips: 2–3

undefined
Matilda Hemmingsson hfk dam

Hultsfred-HM IS
(Division 3 dam, söndag)
STRÖMSTEN: Hultsfred kommer från seger i premiären och får ses som favoriter i derbyt. HM IS åkte på en 5–0-förlust och är säkert revanschsuget. Om målfarliga Emma Sjökvist är på rätt humör kan gästerna utmana.

Tips:  3–2

Örserum-Vimmerby
(Division 4, måndag)
ALLVIN: Vimmerby har fått exakt den start de önskat på serien och har bärgat två raka segrar. Lägg därtill cupvinsten mot IFK Västervik i onsdags. VIF är klar favorit även i den här matchen, borta mot Ölmstad (utanför Gränna). ÖIS har fått en jobbig inledning, med två uddamålsförluster. Förra året vann Vimmerby med 4–1. Vi tror på något liknande i år. 

Tips: 1–4

Rosenfors-Timmernabben
(Division 4, måndag)
STRÖMSTEN: Rosenfors skakade om topptippade Frödinge på bortaplan i premiären när Ellen Erlandsson gjorde 1–0 tidigt. Sedan blev det en hedersam förlust med 4–2, men spelmässigt hängde RIK med väl. Gästerna spelar sin första match för säsongen och är svårbedömda. De hade en oavgjord och en knapp förlust på försäsongen. Jag tror på delad pott nu.

Tips: 1–1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!