Så går föreningen vidare efter incidenten

Vimmerby IF har efter den avbrutna matchen hemma mot Tenhult i lördags jobbat vidare med kontakt med både motståndarlag och domare. "Den version som domaren givit i sin rapport delar vi till punkt och pricka", säger klubbens verksamhetsansvarige David Lindgren.

David Lindgren är verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

David Lindgren är verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-23 18:35

Det finns fortfarande många frågetecken kring incidenten som ledde till att matchen på Arena Ceos i lördags avbröts. David Lindgren berättar att i söndags var han i kontakt med Tenhult och stämde av läget.

– De fick höra våran sida och vi fick ta del av deras sida av händelsen. Det landade också i att vi upplyste dem om att våran spelare som var inblandad har sagt att han gärna vill komma i kontakt med deras spelare som upplevt att han har blivit utsatt. Det hade varit skönt om de kunde komma till samförstånd på något vis och hitta en väg att gå vidare.

På måndagen kom även domarens rapport från matchen och den ställer sig Vimmerby IF också bakom.

– Vi kommer att lämna ett eget yttrande under veckan, men det kommer inte innehålla några andra åsikter. Sedan får vi se hur förbundet hanterar det och tar för beslut.

Hur ser du på thrashtalk mellan spelare under matcher generellt?

– Jag kunde vara ganska hetlevrad själv under matcher som spelare och har sagt massor av dumheter genom åren. Det har inte varit värre än att man har kunnat ta varandra i hand efter matchen. Att uttrycka sig rasistiskt på planen är att gå långt över gränsen, säger Lindgren och passar på att understryka:

– Vi som förening är emot rasism i alla former. Vi jobbar förebyggande och aktivt med en värdegrund som bygger på alla människors lika värde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!